Kalk på fliserne i badet: Sådan fjerner du det

Kalk på fliser i brusebadet kan være svært at slippe af med. Læs, hvad du kan gøre, og hvordan du undgår, at kalk sætter sig fast på fliserne

Andre afkalkningsmidler er oftest fyldt med tilsætningsstoffer, som er skadelig både for sundhed og miljø. Undgå at sprøjte med afkalkningsmidler og syre, da det er skadeligt for luftvejene. (Foto: Bolius.dk)
Andre afkalkningsmidler er oftest fyldt med tilsætningsstoffer, som er skadelig både for sundhed og miljø. Undgå at sprøjte med afkalkningsmidler og syre, da det er skadeligt for luftvejene. (Foto: Bolius.dk)

Hvis du vil slippe for kalk på dine fliser i brusebadet, er det mest miljøvenlige og holdbare at tørre fliserne af, hver gang du har været i bad, skriver Bolius.dk.

Start med at svabe, tør derefter af med klud eller håndklæde og luft til sidst godt ud.

Undgår du alligevel  ikke kalken, er husholdningseddike og citronsyre de bedste midler til at fjerne den. Er kalken hårdnakket, kan du ty til eddikesyre.

LÆS OGSÅ: Få oldfruens vidunderblanding til ren brusekabine

Andre afkalkningsmidler er oftest fyldt med tilsætningsstoffer, som er skadelig både for sundhed og miljø. Undgå at sprøjte med afkalkningsmidler og syre, da det er skadeligt for luftvejene.

Sådan fjerner du kalk fra fliserne

Skyl fliserne med vand - det mætter fugerne, så de ikke tager skade af syren.

Affedt overfladen ved at vaske med almindeligt rengøringsmiddel.

Vask fliserne med eddike og citronsyre.

Tør af med en fugtig klud.

LÆS OGSÅ: Gør badeværelset hovedrent - sådan

Er det ikke nok, kan du lægge nogle lag toiletpapir på kalken og gennemvæde det med eddike.

Lad det virke natten over, og vask kalken væk dagen efter.  Fugerne klarer du bedst med universal rengøringsmiddel og en skuresvamp.

LÆS OGSÅ: Hvordan fjerner du lugt fra afløbet?

Hvordan fjerner du kalk fra terrazzo og marmor?

Terrazzo og marmor tåler ikke syre, så her er forebyggelse suverænt det bedste.

Hvis der dannes kalk omkring afløb, kan du bruge en mild eddike opløsning, men husk at mætte fliser og fuger godt med vand først. Bagefter er det vigtigt at fedte gulvet til igen ved at vaske efter med vand og sæbespåner.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

0 kommentarer
Vis kommentarer