Lorens har haft huset til salg i seks år

Lorens og hans fraskilte kone kan ikke komme af med deres lille hus til blot 395.000 kroner

Selv om Lorens Hansen ikke selv har boet i sit hus i seks år, hjælper han stadig ekskonen med afdragene – og med at holde ejendommen på Havnegade i Rødbyhavn. Foto: Per Rasmussen
Selv om Lorens Hansen ikke selv har boet i sit hus i seks år, hjælper han stadig ekskonen med afdragene – og med at holde ejendommen på Havnegade i Rødbyhavn. Foto: Per Rasmussen

- Det er måske ikke umuligt. Men det er meget svært at sælge huse her i udkants-Danmark.

Sådan siger pensioneret kloakmester Lorens Hansen, 72.

I seks år har han og hans fraskilte, polske kone haft deres hus i Havnegade 26 i Rødbyhavn til salg hos EDC - mægleren lige ovre på den anden side af gaden.

Det er otte år siden, de købte huset. Dengang kostede det 590.000 kroner.

I dag kan den lille, velholdte ejendom erhverves for blot 395.000 kroner, fordi prisen flere gange undervejs er justeret ned.

Vi blev skilt

- Vi havde ikke boet i huset i særlig lang tid, før vi blev skilt. Jeg fik en lejlighed her i byen. Min ekskone blev i huset. To år senere ønskede hun pludselig at sælge, fordi hun også godt kunne tænke sig en lejlighed.

- Jeg forsøgte at få hende på andre tanker, fordi hun næppe kan finde noget billigere at bo i. Men hun insisterer på, at vi skal have solgt huset, fortæller Lorens Hansen til Ekstra Bladet.

Han hjælper fortsat ekskonen med de månedlige afdrag og renter - og han mener, at de med en hushandel til den nuværende salgspris kommer ud af det med skindet på næsen.

Kun få har set på huset

- I løbet af de seks år, huset har været til salg, har der kun været et par stykker og se på det. Jeg tror, de bliver forskrækket over, at der kun er et noget primitivt badeværelse og et ikke moderne køkken. Der skal også etableres ny kloak. Men det kan jeg selv ordne, siger den 72-årige.

Han er ikke lige så forhippet på at sælge, som ekskonen.

Ikke nemt at sælge

- Det er jo et dejligt hus. Så hun kan lige så godt blive boende. Men nu har hun altså besluttet sig for, at det er for stort. Så nu skal det sælges. Men let bliver det ikke. For der er mange huse til salg hernede.

- Desværre er der ikke så mange købere, fordi der ikke er noget arbejde at få på Lolland. Og fordi lønningerne ikke er så høje som for eksempel i hovedstadsområdet, siger Lorens Hansen.

0 kommentarer
Vis kommentarer