Ny spiller på banen: Ejendomsmægler vil sælge din bolig for 12.500 kr.

Når boligen skal sælges, er der flere ting, du selv kan gøre for at spare både tid og penge. Det drager en online ejendomsmægler nu fordel af.

Digital ejendomsmægler vil sælge din bolig for 12.500 kr.
Digital ejendomsmægler vil sælge din bolig for 12.500 kr.

Vi danskere handler online som aldrig før. Både køb og salg på nettet er eksploderet, og ifølge Dansk Erhverv har otte ud af ti danskere brugt musen eller tommelfingeren til at shoppe med det seneste år.

Og der er intet, der tyder på, at vi har set toppen endnu, da nye områder går online, og flere butikker må forberede sig på at håndtere kunder over nettet.

Det gælder også for ejendomsmarkedet, hvor en digital spiller har meldt sig på banen med en noget anderledes tilgang til boligsalg.

Estaldo hedder den digitale ejendomsmægler, som er den første af sin slags på det danske marked. De tilbyder kort fortalt at sælge dit hus eller lejlighed til en fast pris på 12.500 kr.

Og det er væsentligt under gennemsnitsprisen for et boligsalg, der ifølge data fra Videncentret Bolius ligger på mellem 50.000 og 75.000 kroner, hvortil der typisk kommer udgifter til markedsføring på 10-15.000 kr. 

Til den langt lavere pris håndterer Estaldo alt med undtagelse af en enkelt opgave, som vi kommer til senere. Man har altså stadig en fast ejendomsmægler tilknyttet, dog foregår al kontakt online eller telefonisk. Samtidigt er alle arbejdsgange blevet digitaliseret.

-Vi hænger ikke fast i en salgsproces som andre ejendomsmæglerkæder, der stadig har udgangspunkt i tiden før internettet blev opfundet. Vi udnytter adgangen til data til at gøre det nemmere og billigere at sælge sin bolig, siger Jakob Neua Nørgaard, adm. direktør i Estaldo.

Jakob Neua Nørgaard, adm. direktør i Estaldo
Jakob Neua Nørgaard, adm. direktør i Estaldo

Robotten kigger på data
Konkret foregår det på den måde, at man som boligsælger taster sin adresse ind på Estaldos hjemmeside, hvor en ’robot’ ud fra tilgængelig data om boligens beliggenhed, alder, indretning og statistik om salgspriser i området på få minutter udregner en foreløbig udbudspris på boligen.

Hvis sælgeren vælger at nikke til den foreløbige pris, sender Estaldo efterfølgende en fotograf og bygningssagkyndig ud. Sidstnævnte skal sælger som hos alle andre ejendomsmæglerkæder selv betale for. Estaldos uddannede ejendomsmægler finpudser derefter prisen op eller ned i samarbejde med sælger på baggrund af tilstandsrapporten og billederne.

Estaldo klarer også foto, plantegning og papirarbejdet akkurat som hos en gammeldags ejendomsmægler, og boligen markedsføres via boligsiden.dk. Og nu kommer vi så til den helt store forskel: Hos Estaldo fremviser man selv sin bolig. Og det viser sig faktisk at være en fordel.

Estaldo oplever nemlig, at boligerne ligger i kortere tid, og at der er mindre afslag i prisen, når boligsælgeren selv står for fremvisningen. Og den oplevelse bakkes op af et studie fra Göteborg Universitet fra 2017, der viser, at egne fremvisninger giver tre procent højere pris og 20 procent hurtigere salg.

- Når man som sælger både kan spare mange tusinde kr. på selv af fremvise og samtidigt sælge hurtigere, så er det for os en oplagt mulighed at tilbyde folk, forklarer Jakob Neua Nørgaard.

Kritik fra branchen
Der har dog været kritik af klassens nye dreng, hvor kritikerne påpeger, at der for nuværende ikke er noget, der tyder på, at matematiske algoritmer kan erstatte ejendomsmæglere, og at en fysisk vurdering for nuværende er den mest præcise metode til at finde den rette pris på en bolig.

Den kritik er Jakob Neua Nørgaard ikke overraskende uenig i. Tværtimod er han overbevist om, at Estaldo er lige så dygtige til at sælge boliger som traditionelle ejendomsmæglere.

- Vores robot laver kun et simpelt overslag, som i flere tilfælde kan være meget ved siden af den korrekte værdi. Derfor er det naturligvis i sidste ende vores ejendomsmæglere, som laver den endelige prissætning af boligerne, alt andet ville være useriøst, siger Jakob Neua Nørgaard.

Tager den lokale mægler på sengen
Lærke fra Horsens oplevede selv, at Estaldo kan måle sig med en traditionel ejendomsmægler. Da hun satte sig for at sælge sit hus, skulle hun nemlig vælge imellem to lokale mæglere og Estaldo. Hun var i starten betænkelig ved at prøve en online løsning som Estaldo, men valgte at give det et forsøg. Det imponerede ikke de to lokale ejendomsmæglere:

- Da jeg valgte Estaldo og gav de to lokale mæglere besked, sagde de, at 'vi kontakter dig om en 4-5 måneder, så skal vi nok sælge dit hus', mindes Lærke.

Hun kom dog ikke ligefrem til at fortryde, at hun solgte sit hus gennem Estaldo.

- Jeg glæder mig faktisk lidt til, at de ringer til mig. Hvis de overhovedet når at ringe til mig, for de slår det jo sikkert op og opdager, at det kun tog en uge at sælge det.

Det gav i den grad pote for horsensianske Lærke, at hun gav online boligsalg et forsøg gennem Estaldo. Foto: Estaldo
Det gav i den grad pote for horsensianske Lærke, at hun gav online boligsalg et forsøg gennem Estaldo. Foto: Estaldo
 

I forbindelse med coronakrisen har det også været ganske hensigtsmæssigt, at Estaldos fotografer under besøget i sælgerens hjem laver en 3D optagelse af boligen, så interesserede købere kan tage en virtuel tur gennem hjemmet som man kender det fra Google Streetview på deres computer.

-Der er ingen tvivl om, at det, at alle er blevet mere digitale under coronakrisen, gør, at vi har fået en hurtigere vækst, end vi havde planlagt. Vi er langt foran vores planer, slutter Jakob Neua Nørgaard.

Få en gratis onlinevurdering af din bolig

Vil du vide, hvad din bolig er værd, kan du lade Estaldos robot undersøge sagen her.

Du skal dog være opmærksom på, at robotten grundet begrænsede datamængder i nogle områder kun rammer plet på prisen på tre ud af fire boliger.

I forbindelse med et salg via Estaldo bliver prisen derfor altid revideret og dobbelttjekket af en erfaren ejendomsmægler.

Dette er en sponseret artikel skrevet af Ekstra Bladets kommercielle journalister i samarbejde med Estaldo

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby