Tusindvis af boligejere betaler for høj ejendomsskat

Tusindvis af boligejere betaler for høj ejendomsskat, fordi Skat stadig undlader at rette vurderinger i et område, når Skat er blevet underkendt, skriver Politiken søndag

Tusindvis af boligejere betaler for høj ejendomsskat, fordi Skat stadig undlader at rette vurderinger i et område, når Skat er blevet underkendt, skriver Politiken søndag.

Skat har i flere omgange lovet at gennemgå alle de sager, hvor Skats vurderinger er blevet underkendt af et ankenævn eller Landsskatteretten, og nedsætte vurderingerne for naboerne, når det var det generelle prisniveau, som Skat havde sat for højt.

Boligejerforening: Boligskattestop var et valgløfte

I maj sidste år forsikrede Skat og Skatteministeriet over for Folketingets Ombudsmand, at 84 'nedprioriterede' sager ville blive gennemgået og ekspederet inden årets udgang. For en måned siden skrev Skatteministeriet til ombudsmanden, at nu var alle sagerne - med en enkelt undtagelse - blevet 'afviklet'.

Men over hele landet er der tusindvis af boligejere, viser en gennemgang, som Politiken har foretaget, som stadig betaler for høj ejendomsskat.

- Det er et kæmpe retssikkerhedsmæssigt problem for borgerne, for det betyder, at borgerne ikke behandles lige, siger Thomas Booker, som Politiken har forelagt otte sager fra områder med samlet 1200 ejendomme.

5 gode råd: Sådan sparer du, når du køber bolig

I de syv skulle Skat have nedsat vurderingerne hos naboerne, konkluderer Thomas Booker.

Underdirektør i Skat Sanne Kjær siger, at Skat har gennemgået sagerne og ændret de vurderinger, Skat mener skal ændres.

- Men vi kan ikke ændre vurderingerne på alle ejendomme. Det er jo en mellemperiode denne her, og der kommer jo på et tidspunkt nye vurderinger, hvor man forholder sig til, om de vurderinger, der har været i mellemperioden, har været for høje, siger Sanne Kjær.

Engell: Sådan vil bolig-chok ramme Løkkes vælgere