Ups og hurra: Det dækker din forsikring også

Her er 6 overraskende ting, du også kan få erstatning for med din husforsikring

Hvis din kælder bliver oversvømmet som følge af opstigende kloakvand eller på grund af et voldsomt skybrud, hvor vandet ikke har fået et naturligt afløb, dækker husforsikringen udgifter til tømning for vand, rengøring, opsætning af affugter og affugterens elforbrug. Desuden får du betalt de arbejdstimer, du selv bruger på at tømme din kælder. (Foto: Bolius.dk)
Hvis din kælder bliver oversvømmet som følge af opstigende kloakvand eller på grund af et voldsomt skybrud, hvor vandet ikke har fået et naturligt afløb, dækker husforsikringen udgifter til tømning for vand, rengøring, opsætning af affugter og affugterens elforbrug. Desuden får du betalt de arbejdstimer, du selv bruger på at tømme din kælder. (Foto: Bolius.dk)

En husforsikring - eller villaforsikring, parcelhusforsikring og husejerforsikring, som den også kaldes - er i virkeligheden en samlebetegnelse for en pakke af forsikringer, ligesom indboforsikringen.

Grundforsikringen i husforsikringen er den mere eller mindre lovpligtige brandforsikring, som er påkrævet, hvis dit hus er belånt.

Men ellers er det svært at tale om en standard-husforsikring, da den er forskellig udformet, alt efter hvilket forsikringsselskab du vælger, og hvilke tillægsforsikringer du herefter beslutter dig for, skriver Bolius.dk.

LÆS OGSÅ: Alt om husforsikringer

Visse ting er undtaget i en almindelig husforsikring - fx sætningsskader, oversvømmelser fra stormflod og kortslutning af el-varmekabler i gulve. Til gengæld dækker husforsikringen en række ting, som mange ikke er klar over.

1. Råd i vinduer eller døre. Hvis du har en udvidet dækning for råd og svamp og har foretaget en almindelig vedligeholdelse af dine døre og vinduer, har du med stor sandsynlighed ret til at få dækket udgiften til nye vinduer og døre, hvis der kommer råd i de gamle (råd opstår langsomt, mens svamp forårsager en hurtig nedbrydning af træ). Forsikringen gælder endda 6 måneder efter forsikringens ophør - medmindre du har tegnet forsikring i andet selskab.

2. Følgeskader ved storm. Mange læser i deres police, at husforsikringen ikke dækker et utæt tag. Men hvis skaden er opstået, fordi der på grund af en storm (med en vindstyrke på minimum 8) er løbet vand igennem en ellers vedligeholdt tagkonstruktionen, dækker din husforsikring sandsynligvis denne følgeskade.

LÆS OGSÅ: Forsikring efter stormen

3. Retshjælp. Hvis du som husejer bliver part i en sag - fx ved en retssag mod en entreprenør om mangler ved et arbejde udført på dit hus - dækker din husforsikring dine sagsomkostninger. Dog er der en forhøjet selvrisiko og en maksimum grænse for dækning.

4. Følgeskader for vådt gulv. Hvis vandet, som følge af et sprængt rør, fosser ud, dækker forsikringen reparation af følgeskaderne - fx reparation/udskiftning af et bulet gulv eller et misfarvet tæppe. Hvis vandet står og siver, er hverken reparation af radiatorrøret eller følgeskaderne dækket, medmindre husforsikringen omfatter en udvidet dækning for udsivningsskade (der bl.a. dækker udsivning fra skjulte rørinstallationer).

5. Hjælp til tømning af oversvømmet kælder. Hvis din kælder bliver oversvømmet som følge af opstigende kloakvand eller på grund af et voldsomt skybrud, hvor vandet ikke har fået et naturligt afløb, dækker husforsikringen udgifter til tømning for vand, rengøring, opsætning af affugter og affugterens elforbrug. Desuden får du betalt de arbejdstimer, du selv bruger på at tømme din kælder.

LÆS OGSÅ: Skybrud - sådan er du dækket

6. Genhusning. Hvis du på grund af en dækningsberettiget skade er nødt til at flytte fra dit hus, dækker husforsikringen også genhusning og omkostninger til flytning og opbevaring af indbo under udbedringen.

Kilder: Ole Vidstrup, konsulent i Forsikring og Pension og Marianne Zabell, bygningskonstruktør og fagekspert i Bolius.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time