Vil du tjene mest? Tre fordele ved at fremvise din egen bolig

Boligmarkedet er for tiden glohedt, og nu åbner nye digitale muligheder op for, at du både kan tjene og spare mange penge ved at sælge selv.

Der er en række fordele ved selv at fremvise din bolig, når du vil sælge. Og du har moderne teknologi til at gøre salgsprocessen nemmere. Foto: Jesper Kristian/Estaldo
Der er en række fordele ved selv at fremvise din bolig, når du vil sælge. Og du har moderne teknologi til at gøre salgsprocessen nemmere. Foto: Jesper Kristian/Estaldo

Det er længe siden, at der har været så meget gang i bolighandlen på det danske marked som netop nu. Huspriserne stiger støt over det meste af landet, hvilket giver mange folk anledning til overvejelser om, hvorvidt det er nu, de skal sælge.

Når du frem til, at du gerne vil videre til en anden bolig, bør du dog gøre dig nogle væsentligt overvejelser, inden du ringer til den lokale ejendomsmægler.

Der er nemlig god grund til at fremvise huset selv, da nye digitale muligheder har gjort det meget nemmere og billigere. Desuden viser en stor undersøgelse fra Gøteborg Universitet, at der er flere afgørende fordele ved at fremvise selv.

På baggrund af bl.a. den videnskabelige undersøgelse får du her tre gode grunde til at sælge din bolig selv.

  • 1 Højere pris
    Mens landet er fyldt med storsmilende ejendomsmæglere, der gerne vil hjælpe dig med at sælge din bolig, så viser data, at du som sælger i gennemsnit får tre procent MERE for din bolig, hvis du fremviser den selv. Med en bolig sat til fire mio. kr. svarer det til, at du ville få 120.000 kr. mere ved selv at stå for salget.
  • 2 Hurtigere salg
    Som sælger er man ofte bekymret for den frygtede liggetid, der er udtryk for, hvor længe en bolig har været på markedet uden at blive solgt. Men ifølge statistikkerne bliver din bolig faktisk i gennemsnit solgt 20 procent hurtigere, hvis du selv står for fremvisningerne end, hvis opgaven var lagt ud til en mægler.
  • 3 Sparede udgifter
    Udover, at få mere for din bolig, er der også penge at spare på udgiften til ejendomsmægleren, hvis du selv fremviser.. Ifølge data fra Videncentret Bolius ligger gennemsnitsprisen for et boligsalg – altså det du som sælger betaler til mægler - på mellem 50.000 og 75.000 kroner, hvortil der typisk kommer udgifter til markedsføring på 10-15.000 kr. oven i.

I alt ryger du altså hurtigt op på omkring 90.000 kr. for at sælge dit hus, hvilket du naturligvis ikke skal betale, hvis du fremviser det selv.

Artiklen fortsætter under billedet...

Med Estaldo foregår det meste af boligsalget digitalt. Du fremviser selv dine bolig og får en række gode fordele ved det. Foto: Kate Torline/Unsplash
Med Estaldo foregår det meste af boligsalget digitalt. Du fremviser selv dine bolig og får en række gode fordele ved det. Foto: Kate Torline/Unsplash
 

Den billige og effektive løsning
Men hvordan fremviser du så din bolig selv, vil nok være et rimeligt spørgsmål at svare på her. En af måderne, der det seneste år er steget voldsomt i popularitet, er via den digitale ejendomsmægler Estaldo, der tilbyder at sælge dit hus eller lejlighed til en fast pris på 12.500 kr.

Hos Estaldo har de omfavnet de mange nye teknologiske og digitale muligheder, der gør processer og arbejdsgange langt mere effektive og dermed billigere for dig. Mens du med Estaldo stadig har en personlig ejendomsmægler tilknyttet, foregår al kontakt derfor online eller telefonisk.

Som potentiel boligsælger hos Estaldo, kan du til at begynde med blot indtaste din adresse ind på deres hjemmeside, hvorfra en avanceret algoritme ud fra tilgængelige data om bl.a. boligens beliggenhed, størrelse, byggeår og statistik om salgspriser i området på få sekunder udregner en foreløbig udbudspris på boligen.

Du viser selv boligen frem
Med udgangspunkt i blandt andet tilstandsrapporten og billederne af huset finpudser Estaldos uddannede ejendomsmægler prisen i samarbejde med dig.

Med i prisen på 12.500 kr. klarer Estaldo udover fotos også plantegning og papirarbejdet akkurat som hos en almindelige ejendomsmægler, og boligen markedsføres blandt andet via boligsiden.dk og Boliga.dk

Fremvisningen af huset står du selv for, mens Estaldo altså tager sig af resten, opsummerer Jakob Neua Nørgaard, der er administrerende direktør i Estaldo.

-Vi hænger ikke fast i en gammeldags salgsproces som andre ejendomsmæglerkæder, der stadig har udgangspunkt i tiden før internettet blev opfundet. Vi udnytter adgangen til data og de digitale muligheder til at gøre det nemmere og billigere at sælge din bolig, siger han.

Vil du se, hvor meget din bolig er vurderet til hos Estaldo, kan du få et hurtigt svar her

Dette er en sponseret artikel skrevet af Ekstra Bladets kommercielle journalister i samarbejde med Estaldo