Du kan her rette dine indstillinger for, om vi må sætte cookies og bruge persondata.
Rapportér annonce
Du har mulighed for at rapportere denne annonce til annonceafdelingen på Ekstra Bladet, hvis du enten finder annoncen upassende eller at annonceringen er ulovlig.
Vær opmærksom på at du er i gang med at anmelde en annonce som værende ulovlig, er du sikker på du vil fortsætte? (En ulovlig annonce overtræder gældende lovgivning, læs mere her)
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi har flere retningslinjer for annoncering på Ekstra Bladet, som skal overholdes, og hvis vi finder at annoncøren ikke har overholdt disse, vil de blive frataget muligheden for at annoncere på Ekstra Bladet fremadrettet. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar nedenfor, så vi kan få lokaliseret annoncen og tjekket op på om vores retningslinjer overholdes.
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi vil gerne høre din begrundelse for din anmeldelse, så vi kan undersøge annoncen, da vi tager alle indsendte anmeldelser alvorligt. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar nedenfor.
Din begrundelse skal som minimum bestå af 30 tegn
Tak for din henvendelse
Din anmeldelse er nu afsluttet. Tak fordi du bidrager til EB.dk.Annoncerne på EB.dk er en essentiel indtægtskilde, som sørger for at Ekstra Bladet hver dag kan udkomme, og holde danskerne oplyste om hvad der foregår rundt omkring i verden.
Fejl
Der skete en fejl med afsendelsen af rapporteringen.
Det er ikke fair, at købere skal betale en regning for en tid, hvor de ikke ejede huset, mener man hos Dansk Ejendomsmæglerforening
Thomas la Dous, chef for public affairs hos Dansk Ejendomsmæglerforening kalder efterreguleringer til nye boligejere for uretfærdig. Ejendomsmæglere er dog ikke forpligtet til at oplyse købere om, at de risikerer at få et skattesmæk for sælgers tid i boligen. PR-foto
Husk at udfylde alle felter og at vedhæftet materiale ikke må fylde mere end 5 mb.
Hvis problemet bliver ved, kan du indsende tip på sms til 1224 (alm. sms takst), eller via email til 1224@eb.dk.
Hos de danske ejendomsmæglere er man træt af de årelange forsinkelser, der har været på de nye ejendomsvurderinger. Og de kender alt til de problemer, det volder nye boligkøbere at risikere at ende med en efterskat fra før, de ejede boligen.
- Vi regnede jo med, at det var højst et halvt år, og så var det trods alt ikke ret mange penge, der var tale om. Men køber du bolig i løbet af 2023, risikerer du, at det er op mod tre års efterskat, du hænger på som køber, siger Thomas la Dous, chef for public affairs hos Dansk Ejendomsmæglerforening.
Han er ikke tilfreds med den ordning, at det er køber, der skal betale.
Annonce:
- Hvis man skal have penge retur efter at have solgt sin bolig, så får man dem direkte. Det kan staten godt administrere. Men er der efterbetaling, lyder forklaringen, at det er for tungt administrativt at opkræve gælden hos den tidligere boligejer, og derfor sender man regningen til nuværende ejer.
- Det mener vi er urimeligt. Hvis staten ikke kan magte den opgave, må de tage den på deres kappe og stryge den gæld helt, så køber ikke hænger på en urimelig regning, siger han.
Som ejendomsmægler er der dog ingen krav om, at man skal informere nye boligkøbere om den potentielle ekstraregning.
- Ejendomsmægler er jo sælgers mand, så det ville være forkert af ejendomsmægleren at sikre køber den aftale, der vil koste sælger mere. Men som ejendomsmægler skal man gøre opmærksom på den nye skattelovgivning, forklarer han.
Som boligkøber skal du eller din rådgiver altså sørge for at få skrevet i kontrakten, hvordan og af hvem evt. efterregulering af grundskylden skal betales.
- Man kan lave en aftale om at tales ved, når regningen kommer, eller man kan anslå, hvor meget det vil dreje sig om og få det ud af verden ved købet, siger han.
Sådan kan du se, hvad du skylder - og betale din gæld
Som boligejer kan du selv tjekke, om de skylder penge for grundskyld. Det kan du gøre ved at logge på borger.dk.
Vælg 'Økonomi, skat, SU'.
Vælg derefter 'Økonomi i familien',
Vælg derunder 'Bolig'.
Her kommer man frem til siden 'Ejendomsvurdering og boligskatter', hvor du kan læse om ordningen og se egne oplysninger om indefrysningen, blandt andet hvor meget du skylder.
Man kan framelde sig ordningen på samme side ved at trykke på frameld-linket.
- Inden man trykker på frameld-knappen, bør man være opmærksom på, at man ikke kan fortryde sin beslutning og få det indefrosne beløb retur.
- Man kan dog godt på et senere tidspunkt beslutte at indgå i indefrysningen igen, hvorefter fremtidige betalinger vil blive indefrosset, siger Lise Nytoft Bergmann.
Man kan til hver en tid vælge at betale sin indefrosne grundskyld. Hvis man ikke foretager sig noget, fortsætter den som hidtil, hvor en del af grundskylden indefryses. I det tilfælde skal du først betale din gæld den dag, du sælger dit hus.
Overtager en ægtefælle ejendommen fra den anden ægtefælle, kan vedkommende dog også overtage det indefrosne beløb.
- Man skal også huske på, at eventuelle medejere af ejendommen selv skal framelde sig, hvis de ønsker det, da det alene er den enkelte boligejers andel af grundskylden, som man afmelder.