Annonce:
Annonce:

Første gang siden 2011: Nu kommer de nye ejendomsvurderinger

Vurderingerne kommer i etaper. I første omgang får 50.000 boligejere nye vurderinger. Det betyder samtidig, at boligejere kan forvente at få overskydende boligskat tilbage, såfremt der er betalt for meget

Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg
Annonce:
Følg Dine penge

Efter lang venten bliver en del af de nye ejendomsvurderinger nu sendt ud til de danske boligejere.

Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Helt præcist er det 50.000 boligejere, der i første omgang kan forvente at modtage post med de nye vurderinger. De resterende vil komme fra 2022.

14 milliarder
Efter den nye vurdering kan boligejere forvente at få overskydende boligskat tilbage, såfremt der er betalt for meget. Det samlede tal, som staten skylder i den sammenhæng, er steget til 14 milliarder kroner. Læs mere om det her.

Det er første gang siden 2011, at der kommer nye ejendomsvurderinger.

- Der er ingen tvivl om, at det har været et langt sejt træk at nå hertil, men så meget mere positivt er det, at vi nu er, hvor vi skal være. Nu kan vi se frem til, at de nye vurderinger bliver udsendt til danskerne, siger skatteminister Morten Bødskov.

Boligskatteregler
Man forventer stadig at holde fast i 2024 som tidspunktet, hvor de nye boligskatteregler bliver implementeret.

Et bilag fra IT-tilsynet, der holder opsyn med projektet, beskriver, at der alligevel risiko for forsinkelser i forbindelse med implementeringen.

- Der er samlet set tale om et program med høj risiko for forsinkelser og fordyrelser, men det vurderes at kunne håndteres, skriver tilsynet.

Her er planen

 

  • I september 2021 starter udsendelsen af første etape af de nye ejerboligvurderinger. Det drejer sig om ejendomsvurderinger til ejerne af 50.000 parcel- og rækkehuse. Tilbagebetalingstilbud udsendes efterfølgende.

 

  • I foråret 2022 udsendes vurderinger og efterfølgende tilbagebetalingstilbud til ejerne af yderligere ca. 100.000 parcel- og rækkehuse.

 

  • I andet halvår 2022 påbegynder Vurderingsstyrelsen sagsbehandling af vurderingerne for ca. 700.000 resterende parcel- og rækkehuse, hvorefter vurderinger og tilbagebetalingstilbud udsendes.

 

  • Senere udsendes vurderinger og tilbagebetalingstilbud for de øvrige ejerboliger, herunder ejerlejligheder, sommerhuse og de mest komplicerede ejerboliger. Denne del af tidsplanen skal konsolideres yderligere for at afdække supplerende potentiale for opstramning. Udsendelsen af erhvervsvurderinger skal ligeledes trykprøves til efteråret.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: