Hele Danmark i rødt: Alle aktier fald

Den værste start på dagen har DSV fået. Transport-giganten falder med mere end tre procent

Tirsdag morgen er det danske C25-indeks plastret til med røde tal.

Således falder samtlige aktier bortset fra Carlsberg, der i skrivende stund er oppe med beskedne 0,50 procent.

Den værste start på dagen har DSV fået. Transport-giganten falder med mere end tre procent

Samlet falder det største danske indeks i skrivende stund med 2,20 procent og fortsætter dermed mandagens dårlige form, hvor markedet ligeledes endte i et minus på næsten to procent.

Trods faldet er C25-indekset steget med 13 procent i år.

Danmark er ikke alene om at have en skidt start på handelsdagen. Frankrigs største indeks er nede med 1,82 procent, Tyskland er nede med 1,20, mens det største svenske indeks er nede med 0,89 procent i skrivende stund.

Du kan læse mere om, hvad ekspert anbefaler dig at gøre med dine aktier, når der er store udsving på aktiemarkedet, her

Hos Sydbank påpeger aktieanalysechef Jacob Pedersen, at aktiemarkedet er præget af nervøsitet i øjeblikket.

Det skyldes blandt andet situationen omkring den kinesiske ejendomsgigant Evergrande, som de seneste uger har balanceret på kanten af en konkurs.

Her frygtes et kollaps, der kan sprede ringet i vandet til det kinesiske ejendomsmarked, kinesisk økonomi og resten af verden.

- Der er en stor nervøsitet i aktiemarkedet omkring Kina. Det gælder både i forhold til Evergrande, hvor en konkurs er under opsejling.

- Samtidig er der en række ubalancer, nu hvor verden er på vej op i tempo. Der er mangel på mange varer, og i Kina taler man om en elektricitetskrise, fordi der mangler kul.

- Det er ting, som gør investorerne nervøse, i forhold til om det kan spænde ben for virksomhedernes indtjening, siger Jacob Pedersen.

Opdateres ...