Annonce:
Annonce:

Lånehaj fusker igen

René Holmgren er i gang med nye svindelnumre - denne gang går han efter de i forvejen svage ved at narre dårlige betalere

Advarsel: René Holmgren er rigtig dygtig til at narre penge fra folk. Og det generer ham ikke at gå efter dem, som i forvejen er pressede økonomisk. (Foto: TV2)
Advarsel: René Holmgren er rigtig dygtig til at narre penge fra folk. Og det generer ham ikke at gå efter dem, som i forvejen er pressede økonomisk. (Foto: TV2)
Annonce:
Følg Dine penge

Kig godt på denne mand. Han er svindler og hedder René Holmgren.

Sammen med porno-instruktøren Marc Duvall er han tidligere blevet afsløret i at sælge falske Mastercard og lænse godtroende danskere med falske sms-lån.

Nu er han i gang igen.

Læs også: Sådan snød Holmgren sidste gang

Denne gang narrer han penge fra folk, der figurerer i RKI som dårlige betalere.

Via det engelske firma KE Capital Limited og hjemmesiden Terminslaan.dk lader han kunderne tro, at de kan få rentefrie lån - også selv om de er registreret i RKI.

Blot skal kunden betale et engangsgebyr for at låne pengene.

Men kunden ser aldrig en krone.

Kunderne lænses
I stedet lænses kunderne gennem telefonregningen.

Annonce:

For når kunderne ringer til firmaet for at få godkendt et lån, foregår det til et overtakseret 90-nummer. Faktisk betaler de hele fire kroner og 80 øre i minuttet for at ringe til Terminslaan.dk., der selv scorer kassen på at lade kunderne hænge i kø.

- Det lyder som decideret bedrageri. Moralsk er det forkasteligt at narre folk på den måde, siger direktør for brancheorganisationen Finans og Leasing Christian Brandt.

- Bagmændene udnytter folk, der i forvejen er pressede, og tjener penge på det.

Man kan kun tage dyb afstand fra det, tilføjer han.

Professionel hjemmeside
En af dem, der har mistet penge, er Lars Stück. I august mistede han 2900 kroner, fordi han forgæves forsøgte at komme igennem til Terminslaan.dk.

Læs også: Lars blev franarret 2900 kroner

Og førtidspensionisten Sara Wikkelsø, som Ekstra Bladet har talt med, mistede næsten 400 kroner, før hun fandt ud af, at der var noget galt.

Christian Brandt fra Finans & Leasing har vurderet hjemmesiden Terminslaan.dk og siger, at den er professionelt lavet.

Annonce:

- Jeg forstår godt, at folk falder i. Men alarmklokkerne bør ringe, når man ser, at selve stiftelsen af lånet foregår over telefonen. Normalt foregår det online, og der er ingen reelle udlånsvirksomheder, der benytter sig af telefonisk stiftelse, siger Christian Brandt.

Forbrugerrådet advarer
Ekstra Bladet har også tjekket svindlen ved at ringe til Terminslaan.dk. Og strategien er klar: Kunden ryger over i en kø og underholdes med klassisk musik.

Først er man 'nummer tre i køen', siden 'nummer to i køen' i og til sidst lander man som 'nummer et i køen'.

I 27 minutter ventede vi, og da vi endelige kom igennem, blev vi mødt af en telefonsvarer, som på engelsk fortalte os, at vi skulle lægge en besked. Pris: 130 kroner.

Terminslaan.dk har ifølge det britiske virksomhedsregister hovedsæde i England, men direktør René Holmgren bor angiveligt på middelhavsøen Malta.

Læs også: Lånefusker: Jeg ville ikke snyde nogen

I Forbrugerrådet advarer Vagn Jelsøe forbrugerne imod at låne penge fra et firma, der har base i England.

- Det betyder, at kunden slet ikke er beskyttet af den danske forbrugerlovgivning, siger han.

Annonce:

Ved du noget? Send en sms/mms (alm. takst) til 1224 eller mail til os på 1224@eb.dk.

Sådan fupper han

1 Fupnummeret begynder med, at kunden laver en ansøgning på nettet med blandt andet navn, cpr-nummer og mail.

2 Herefter får kunden en mail, som skal printes ud, udfyldes og sendes i papirform til Terminslaan.dks adresse i England. Af mailen fremgår det også, at kunden - hvis denne har lyst - kan få et større lån. For at det kan lade sig gøre, skal der foretages et opkald til firmaet i åbningstiden.

3 Men det er rent fup. Nummeret til firmaet er nemlig et overtakseret 90-nummer, og der sidder ikke nogen i den anden ende til at tage imod opkaldet og give et lån. I stedet sættes kunden i telefonkø med en god gang klassisk musik i baggrunden. Og derefter begynder nedtællingen. Du er nummer tre i køen, du er nummer to i køen etc. Efter et pænt tidsrum - det kan være alt fra 12 minutter til en halv time - er der hul igennem til enten en telefonsvarer eller optagettone. Jo længere ventetid, jo flere penge ned i svindlerens lomme.

4 De desperate kunder henvender sig gentagne gange, og på den led har René Holmgren gang i en sand pengemaskine, uden at han selv skal røre en finger. Efter at Ekstra Bladet er gået ind i sagen, har René Holmgren lukket hjemmesiden. Men han forsøger stadig at narre svenskerne med en helt identisk hjemmeside, som du kan finde på adressen smspengarlan.be. Eneste forskel er sproget.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: