Mens du venter på Skat - Klæd dig på her

Skatte-eksperter guider dig igennem skatte-junglen: Tag ikke bare Skats ord for gode varer: Du kan nå at tjekke og rette din årsopgørelse

I denne video fra 2015 kan du blive klogere på en række fradrag, du måske ikke har tænkt over
Følg Dine penge

50.000 har fredag siddet i kø hos Skat for i håb om at få et smugkig på deres årsopgørelser og måske en økonomisk indsprøjtning i den private pengekasse.

 Danskerne kan mandag den 14. marts officielt logge på Skat.dk og se, om de skal betale restskat eller får lidt flere penge på lommen. Men hvis der er mulighed for det, vil Skat lade folk smugkigge i deres årsopgørelser allerede i weekenden.

Det har kontorchef i Skat Jørgen Wissing Jensen meldt ud til Ritzau.

Sådan undgår du at miste penge til Skat

Kæmpe interesse for årsopgørelse: 50.000 i kø hos SKAT før tid

Skat har da også de senere år haft tradition for at lade årsopgørelser være tilgængelige allerede fredagen før den officielle åbning. Det gjorde de både sidste år og i 2014.

Officielt er din årsopgørelse klar i din skattemappe på mandag.

Men allerede før din årsopgørelse ligger klar i din skattemappe på skat.dk kan du klæde dig på til at reagere og mindske regningen til skattefar eller få mere ud af skattereglerne.

Det kan nemlig blive dyrt for dig bare at tage Skats ord for gode varer. Alle fradrag kommer ikke automatisk med på årsopgørelsen.

Revisor Martin Skovholm og partner hos revisionsfirmaet Deloitte Richard Kraft guider dig her til, hvordan du undgår de fejl, som flest danskere begår.

Ikke alle jubler lige højt, når Skat åbner for adgangen til årsopgørelserne. Er du en af de uheldige, kan du dog gøre tilbagebetalingen så billig som muligt:

Årsopgørelse og selvangivelse - hvad er hvad?

Hvad er en årsopgørelse: Årsopgørelsen modtages, når Skat har alle de oplysninger, de skal bruge.

Hvad er en selvangivelse: Selvangivelsen modtages, når Skat mangler oplysninger eller mangler oplysninger fra ens ægtefælle.

Hvem skal bruge udvidet selvangivelse: En stor gruppe skatteydere er af Skat blevet tvunget over i årsopgørelses-modellen, hvor de tidligere havde udvidet selvangivelse, fordi de har forældre-lejligheder, ejer K/S anparter, har en mindre virksomhed – eventuelt som bibeskæftigelse.

 

Der er ting, der især er værd at holde øje med på årsopgørelsen. Se med her.

 

  •  

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+