Økonom: Historisk billigt at være dansk boligejer

Fleksrenterne har aldrig været billigere efter den seneste auktion, hvor renterne endte tæt på nul

Følg Dine penge

Der var spået negative renter ved ugens flekslånsauktioner, men det endte knap så vildt.

Alligevel har de boligejere, der står for at skulle have refinansieret deres rentetilpasningslån 1. april grund til at have armene over hovedet i dag.

Det mener Danske Banks privatøkonom Las Olsen, efter at F1-lånene inklusive kursskæring endte i en rente mellem 0,09 og 0,13 procent.

- Der er aldrig nogen mennesker i verdenshistorien, der har fået så billigt et boliglån, som F1-lånerne har lige nu.

- Det er jo i sig selv spektakulært, at der findes folk, som vil betale husejerne for at få lov at låne penge ud, siger Las Olsen.

Han advarer dog mod at tro, at de milliarder, som danskerne fremover sparer hver måned i renteudgifter, vil give dansk økonomi yderligere et løft.

- Erfaringen fra tidligere viser, at man skal passe på med ikke at overvurdere betydningen af lave fleksrenter. Man kan i hvert fald ikke bare gå ud fra, at besparelsen bliver omsat til forbrug.

- Og det er måske også meget fornuftigt, for når man har et lån med en rente, der også kan stige igen på et tidspunkt, så giver det god mening at bruge pengene på at afdrage på gæld eller styrke sin økonomi på anden måde, siger han.

Las Olsen understreger dog, at det ekstremt lave renteniveau understøtter den positive situation for dansk økonomi lige nu, hvor reallønnen er stigende og beskæftigelsen ligeså.

- De lave renter vil alt andet lige også være medvirkende til at styrke boligpriserne, hvilket også vil hjælpe økonomien på vej, siger han.

F1-lånerne er ikke de eneste, der har grund til at være glade. F3-lånene endte med en rente efter kursskæring på mellem 0,16 og 0,17 procent, mens F5-obligationerne sluttede i kurser svarende til en rente på mellem 0,40 og 0,45 procent.

Til alle nævnte rentesatser skal lægges bidraget for det pågældende lån.

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.