Rigmand bag netværk af vildledende konkurrencer

Ung iværksætters firma dømt for vildledende markedsføring

Følg Dine penge

Med sit moderskib PointShop lavede han i 2012 et resultat på 35,5 millioner kroner før skat, og alt skulle derfor se strålende ud for den 29-årige iværksætter og millionær Magnus Kjøller.

Den internetbaserede virksomhed har imidlertid været i myndighedernes søgelys gennem længere tid på grund vildledende markedsføring, lige som flere af Magnus Kjøllers forretninger tidligere er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden.

Lotto-firma politianmeldt - igen

Flere virksomheder
Magnus Kjøller Holding ApS har flere internetbaserede virksomheder, hvoraf flere har været politianmeldt for ulovlig markedsføring. Blandt andet PointShop, som er ejet af CM Network og har Thomas Kock som direktør. CM Network er ejet af Magnus Kjøller Holding ApS.

Idéen bag PointShop er at få en række annoncører til at betale eksempelvis 100 kroner for hver person, der takker ja til at blive kontaktet af dem. Idéen er at forære personerne hver en gave for at takke ja til at blive kontaktet, og det koncept er vokset enormt siden starten af 2007. Alene i 2011 havde PointShop en omsætning på 100 millioner kroner. PointShops markedsføring blev i juli måned 2012 politianmeldt af Forbrugerombudsmanden.

I begrundelsen for politanmeldelsen hed det: 'Det fremgik efter Forbrugerombudsmandens opfattelse ikke tilstrækkeligt tydeligt, klart og forståeligt af kampagnen, at forbrugeren ved at betale 5 kr. med sit kreditkort på kampagnesiden samtidig indgik aftale om et løbende VIP-abonnement til pointshop.dk, der efter 14 dage kostede 270 kr. pr. løbende måned, hvis ikke forbrugeren opsagde aftalen forinden.'

Byretten dømte for nyligt sagen til Forbrugerombudsmandens fordel, men den dom har PointShop nu valgt at anke til landsretten.
 

Politianmeldt igen
Ud over PointShop ejer Magnus Kjøller Holding ApS 50 procent af virksomheden Plusservice ApS, som står bag hjemmesiderne Serviceklub.dk og Lotto24.dk. Begge hjemmesider er tidligere blevet politianmeldt for vildledende markedsføring. Så sent som i sidste uge har Forbrugerombudsmanden offentliggjort en politianmeldelse mod Lotto24.dk på grund af 13 ulovlige kampagner. Om politianmeldelsen udtaler Forbrugerombudsmanden Henrik Øe:

- Hvis en erhvervsdrivende laver en kampagne med det formål at sælge abonnementer, skal det fremgå klart og tydeligt af markedsføringen. Tilmelding til løbende betaling er en meget væsentlig oplysning, som har afgørende betydning for forbrugernes vurdering af kampagnetilbuddet. Sådan et vilkår må ikke skjules blandt mindre vigtige eller dobbelttydige oplysninger.

I flere tilfælde har forbrugere takket ja til at deltage i en konkurrence, men har - uden at de er blevet oplyst tilstrækkeligt derom - samtidig sagt ja til at binde sig til et abonnement på 299 kroner.

Få det overblik over Magnus Kjøllers forretninger på billedet over artiklen.

Ekstra Bladet har forsøgt at få kontakt til Magnus Kjøller via både email og telefon, men han svarer ikke. Ifølge sekretæren i CM Network er han netop rejst på en længere ferie. Heller ikke CM Networks direktør Thomas Kock svarer på vores henvendelse.

Om Magnus Kjøller

Født 1984

Bosat i Aalborg - født på Bornholm

Uddannet datamatiker fra University College i Aalborg

Iværksætter, hvis første store projekt hed Hjertebanken.dk, der så dagens lys i august 2004. Datingsitet, der efter kort tid havde fået 80.000 profiler.

Fik herefter ideen til Pointshop.dk, som gik i luften i januar 2007 og stiftede samtidig CM Network. I 2012 havde PointShop et resultat på 35,5 millioner kroner før skat.

I juni 2013 forlod Magnus Kjøller CM Networks bestyrelse, men ejer stadig størstedelen af CM Network via Magnus Kjøller Holding ApS.

Nomineret i Væxt-Faktor 2011 arrangeret af Mandag Morgen.

Om sig selv sagde Magnus Kjøller i Maj måned følgende ord til CM Networks hjemmeside i forbindelse med sin afgang som bestyrelsesmedlem:

- Jeg er rigtig god i en opstartsfase og tænke forretningsgange med et twist – når det kommer til traditionel drift er der andre der er meget bedre end mig. Jeg glæder mig til at kunne bruge mere tid og energi i de mange spændende projekter og virksomheder, jeg igennem de seneste år har investeret i.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.