Annonce:
Annonce:

Undrer sig over benzinpriser: - Det er bemærkelsesværdigt

Priserne på benzin er meget ens fra tankstation til tankstation, og de rykker sig næsten ikke. Det er bemærkelsesværdigt og en sag for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, mener FDM

Foto: Christoffer Regild
Foto: Christoffer Regild
Annonce:
Følg Dine penge

Hvis du oplever, at priserne på benzin er næsten ens fra tankstation til tankstation, når du kører igennem din hjemby, så er du langt fra den eneste.

For det er ikke kun tilfældet lige i dit område. Sådan er virkeligheden i dagens Danmark, lyder meldingen fra FDM, der savner tiltag på området.

- Når du kører forbi tankstationer, så vil du kunne se, at priserne ligger ekstremt tæt op ad hinanden. Vi har set priser, der ligner hinanden i lang tid. Det kan vi godt undre os over, siger Ilyas Dogru, der er forbrugerøkonom hos FDM, til Ekstra Bladet.

FDM fortæller, at de modtager et hav af henvendelser om netop denne problematik.

- Vi får rigtig mange henvendelser om det, fordi folk undrer sig meget. Vi er vant til, at benzinpriserne ændrer sig meget i løbet af dagen. Men nu har vi længe set, at priserne er meget ens, og de rykker sig næsten ikke, siger han.

Annonce:

Det er særligt lokalt, at du vil opleve, at benzinpriserne ligger tæt op ad hinanden. Det betyder, at du skal køre længere for at finde en reel besparelse, og så kan benzin- og tidsforbruget på den længere køretur alligevel ende med at være en dårlig forretning.

- Selvom prisen på olie udvikler sig i begge retninger, så står priserne stille. Den der priskrig, vi har været vant til, den er pludselig væk. Det, synes vi, er bemærkelsesværdigt, siger Ilyas Dogru

Vi betaler mere
I sidste ende rammer de ensartede priser de danske bilister på pengepungen.

Tager du bilen på arbejde, så er det svært at undvære benzin eller diesel, og derfor er det en fast udgift for mange.

- Konsekvensen kan være, at vi på grund af manglende konkurrence kommer til at betale mere for benzin, end hvad vi ellers har gjort, og det er jo en stor post i folks budget.

- I en tid hvor oliepriserne stiger så meget, så kunne det være rart med noget konkurrence, så man havde et valg om, hvor man ville tanke. Det har en konsekvens for privatøkonomien, lyder det fra forbrugerøkonomen.

Annonce:

Holder øje med situationen
FDM håber på, at nogen vil gribe ind på området, så danskerne igen vil opleve, at der igen er konkurrence på området.

- Vi havde set frem til, at nogle af de her tankstationer ville starte en priskrig efter genåbningen. Det er ikke sket. Men det kunne være en sag for konkurrencemyndighederne at kigge på det her, fordi det er bemærkelsesværdigt, at priserne har været så ens i så lang tid.

Ekstra Bladet har kontaktet Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen for at høre, om de har i sinde at gøre noget på området.

'Vi er opmærksomme på konkurrencesituationen på markedet, som vi holder øje med. Situationen er ikke ensbetydende med, at der er foregået noget ulovligt. Der kan være andre forklaringer', lyder det fra kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Jens Gormsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: