Donut-krig: 7-Eleven smadrer Dunkin' Donuts

Dunkin' Donuts taber en stor smagstest, for de er små, tørre og dyre sammenlignet med 7-Elevens, der er bedre, billigere og mere svampede

Her kan du se resultatet af Ekstra Bladets donut-blindtest.

På få måneder er titusindvis af især unge danskere gået totalt amok i dybstegte kager overtrukket med glasur, sukker, flormelis og alverdens kulørte udsmykninger og smagsvarianter.

Der er donut-boom i Danmark. Og krig om markedet:

Amerikanske Dunkin’ Donuts har netop åbnet to meget velbesøgte butikker, i Roskilde og på Københavns Hovedbanegård. Og flere kommer til i blandt andet Odense i juni.

7-Eleven i offensiven
Og 7-Eleven, der ellers praler med at satse stort på sunde fødevarer, har taget kampen op.

Kiosk-kæden har netop i 22 storkøbenhavnske butikker indført et nyt sortiment hullet håndlavet donut-kage leveret af den danske virksomhed The Donut Shop, der har fire dedikerede donut-cafeer i København.

- Salget boomer. Det er så vildt, og vi har vanskeligt ved at følge med. I øjeblikket er vores store udfordring at få distribueret tilstrækkeligt mange donuts ud til butikkerne, siger 7-Elevens indkøbsdirektør Morten Vedel, som lover, at der kommer donut's i flere kiosker andre steder i landet.

Lange køer foran Dunkin'
Han lægger ikke skjul på, at den værste konkurrent er den uhyre populære, globale gigant Dunkin’s Donuts danske butikker, hvor der dagligt er lange køer af lækkersultne unge.

Men hvilke smager bedst – Dunkin’s eller dem fra The Donut Shop?

Ekstra Bladet Maddetektiv tog i går opstilling foran Københavns Hovedbanegård og bad 50 forbipasserende sukkermunde prøve-smage kagerne. Det gjorde de selvfølgelig gerne.

Se selv i tv-klippet over artiklen

Det foregik som en blindtest på den måde at forstå, at ingen testpersoner kunne se logoer fra nogle af donut-kæderne.

Resultatet var klokkeklart: 34 syntes bedst om de danske donuts fra The Donut Shop. Mindretallet, 16, kunne bedst lige Dunkin' Donuts.

Mange syntes, at Donkin's var tørre, mens de roste donuts fra The Donut Shop for at være friske og svampede i konsistensen og generelt mere velsmagende.

Mere for pengene i kiosken
Men ikke nok med, at man ifølge undersøgelsen får det bedste donuts i 7-Eleven. Man får også langt mere donut for pengene.

En Dunkin'-donut vejer typisk 60-70 gram og koster 18 kroner. Lad os bare sige 70 gram. Svarende til 250 kroner kiloet.

Til sammenligning vejer en donut fra The Donut Shop i 7-Eleven godt og vel 100 gram og koster 15 kroner - svarende til 150 kroner kiloet.

- Ingen kommentarer. Vi taler ikke med Ekstra Bladet, lyder det fra Dunkin' Donuts - på trods af, at Ekstra Bladets Maddetektiv for nylig hjalp Dunkin' Donuts med at hænge nogle kontrolrapporter op, som Dunkin' Donuts selv havde undladt at hænge op.

Se selv i tv-indslaget her:

Klam alarm hos Danmarks første Dunkin' Donuts

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+