5 iOS 9-funktioner Android har haft længe

Apple lancerede i går den nyeste version af firmaets mobile operativsystem. Men for mange Android-brugere lød det vist som gammel vin på nye flasker

Mange af de nye funktioner i iO 9 er kun nye, hvis du  ikke kender til Android. Eller Windows. For en række muligheder, som Apple-brugere får til efteråret, når iOS 9 kan downloades af alle, har Android-brugere haft længe.

Læs også: Piratkopierede tests

Her er fem af apples 'nye':

News
Apples nye News-app, der præsenterer artikler baseret på dine interesser og får indholdet til at fremstå som et slags interaktivt magasin, minder virkelig, virkelig meget om app’en Flipboard. Som har kunnet fås til iOS længe. Flipboard arbejder sammen med Samsung, som har en lignende funktion på sine nyeste Galaxy-produkter. Og hvis man kender til HTC’s Blinkfeed, virker Apples News-app også som noget, man har set før.

Læs også: Tastatur til sofasurfere

Påmindelser
Med iOS 9 bliver brugeren automatisk mindet om, at han hellere må se at komme af sted, hvis han skal nå sin næste aftale, men hvis man bruger Android, er dette ikke en nyhed. Google Now har haft denne og lignende funktioner længe. Og da man også kan hente Google Now til iOS har sågar Apple-brugere haft adgang til denne funktion. Altså intet nyt under solen her.

Offentlig transport
Nu skal man kunne finde vej med offentlige transportmidler via funktionen Transit i Apple Maps. Beklager, Cupertino, men denne funktion har været en del af Google Maps siden 2011!

Læs også: YouSee udbyder streaming-tv

Strømbesparelse
Man vil kunne få mere ud af sit batteri med iOS 9 og systemets nye low-power mode – helt op til tre timer. Gå hjem og vug, lyder det sikkert fra Samsung, LG og alle de andre Android-producenter. Samsungs ultra power-saving forlænger batteritiden med op til flere dage, og siden Android Lollipop blev lanceret, har strømbesparelse også været en del af den universelle Android-platform.

Split-screen
Fremover vil man på sin iPad (dog kun iPad Air 2, funktionen er åbenbart så vild, at ældre Apple-enheder ikke understøtter den) kunne have to apps kørende side om side. Tja, dette er faktisk ikke en del af Android, men både Samsung- og LG-tablets har haft denne funktion længe, og bruger man Microsofts Surface eller Surface Pro, er det heller ikke ligefrem nogen nyhed.

 

9 kommentarer
Vis kommentarer