720 graders-kamera får det hele med

Et af de sjoveste gadgets, som vi så på CES 2015, var et videokamera, der ikke bare filmer lige fremad, men overalt omkring sig!

(Foto: IC Realtime)
(Foto: IC Realtime)

Messegulvet på CES var fyldt med startup-firmaer, som håbede på, at deres produkter ville opnå en plads i rampelyset – og måske tiltrække en investor eller to. Mange af produkterne var prototyper, som aldrig kommer til at se dagens lys som færdige produkter, imens andre repræsenterede ægte nytænkning.

IC Realtech er et samarbejde mellem overvågningsspecialisten IC Realtime og softwarefirmaet 360Lab, som har specialiseret sig i avanceret videoteknik. Sammen har de lavet videokameraet ALLIE, som filmer i 360 grader både horisontalt og vertikalt.

Læs også: Panasonic er med på selfie-trenden

Fiskeøjet
Allie-kameraet består af to kameralinser med ekstrem horisontal og vertikal vidvinkel (“fiskeøje”), som peger i hver sin retning. Billederne fra disse to kameraer splejses sammen elektronisk, så de udgør en 720-graders video, som kan optages, streames direkte til mobile enheder, og styres fra en egen app.

Resultatet er opsigtsvækkende: Når man ser videoen på en tablet, ligner det umiddelbart en normal HD-videooptagelse, men man kan flytte “kameraet”, EFTER at optagelsen er lavet. Det føles som at være vidne til en direkte transmission, hvor man selv kan styre kameraet.

Læs også: Sennheiser opdaterer næsten alle modeller

Producenten selv forestiller sig mange anvendelsesområder for Allie-kameraet. Vi fik præsenteret forskellige versioner, tiltænkt overvågning og babyalarm. Men vi så også en actionkamera-udgave, beregnet til montering på bil eller cykel. IC Realtech samarbejder for tiden med Ferrari, som vil bruge teknikken på sine formelbiler. En egen drone med indbygget 720-kamera blev også vist frem.

Videooptagelserne fra kameraet er interaktive. Ved at bevæge en finger over skærmen eller ved hjælp af de indbyggede sensorer i tableten eller smartphonen kan man panorere kameraet rundt i rummet, som i en slags virtual reality. Billedkvaliteten – og overføringskvaliteten – har lidt forbedringspotentionale at dømme efter, hvad vi fik at se på messen, men det så stadig lovende ud. Allie-kameraet anbringer os lige midt i handlingen, og vi ser mange spændende muligheder for en sådan kamerateknik i den nære fremtid, ikke mindst i kombination med Virtual Reality briller som Oculus Rift eller Samsung VR.

0 kommentarer
Vis kommentarer