Abe, abe, sol, cykel – få en emoji-pinkode

En britisk virksomhed har lanceret et emoji-alternativ til den traditionelle firecifrede pinkode

(Foto: Flickr/Rondo Estrello)
(Foto: Flickr/Rondo Estrello)

Nu kan du måske snart skifte din kedelige firecifrede pinkode ud med en emoji-pinkode. Det britiske firma Intelligent Enviroments mener nemlig, at emoji-baserede pinkoder er mere sikre end de traditionelle firecifrede pinkoder, fordi der findes flere forskellige emojis, end der findes forskellige tal, og derfor har virksomheden lanceret muligheden – og flere mulige købere er allerede vendt interesserede tilbage. Det skriver BBC. 

Siger en smiley mere end tusind ord? En mand fra USA følte sig i hvert fald truet af en kombination af de folkekære symboler. (Foto: Colourbox) Elektronik Arresteret for at sende truende smileys

Intelligent Enviroments fremhæver, at det løsningen er et alternativ til et log-in, f.eks. til hævekortet, og at det er tiltænkt unge mellem 15 og 25 år. 

– Hvorfor skulle den financielle sektor ikke kunne være sjov og innovativ?

I den sammenhæng påpeger hukommelseseksperter dog, at selv om der er flere emojis end tal – Intelligent Enviroments løsning har 44 emoji, og tal findes som bekendt kun i mulighederne 0-9 – så er det nemmere at huske emojis, når man har set en række af dem, end det er at huske en talrække.

Den tidligere hukommelsesmester Michael Tipper, siger til BBC:

– Fundamentalt er vi sat sammen til bedre at kunne huske billeder.

Du er sikkert bekendt med de tusindsvis af annoncer og pop-ups, som forstyrrer dig på nettet. Til efteråret kan du blive fri for mange af dem – også på din iPhone. (Foto: Daniel Oines/Flickr) Elektronik Mobil-reklamer får hug i ny iPhone-opdatering

På trods af, at det kan være nemmere for personer, der ser dig over skulderen, at huske kombinationen abe-abe-sol-cykel eller talrækken 4-6-3-8, finder professor i cybersikkerhed, Alan Woodward, dog emoji-ideen interessant. Han påpeger over for BBC:

– Vi bliver nødt til at anerkende, at mennesker altid forsøger at gøre ting så nemme som mulige at forstå og huske.

Samtidig påpeger han dog:

– Jeg er sikker på, at hackere vil gå i gang med at bryde ind i sådan et system. Men antallet af kombinationsmuligheder i systemet vil betyde, at der skal arbejdes mere med det, før man er igennem. Det vil give mening at dobbeltsikre det på en måde.

 

7 kommentarer
Vis kommentarer