App finder tøjet, der passer

Nu bliver det meget nemmere at shoppe på nettet – den danske app Fitbay giver dig mulighed for at se tøj på personer med samme kropstype som dig

Dansk app gør det nemmere at finde tøj på nettet, der passer (Foto: PR)
Dansk app gør det nemmere at finde tøj på nettet, der passer (Foto: PR)
Følg Teknologi

Kender du det? Man har købt et eller andet lækkert på nettet, men når det endeligt lander på hjemmeadressen, og man får det hevet ud pakken og på, så ligner man mildest talt en kludedukke. Det kan med hjælp fra en dansk app være slut nu.

App'en Fitbay – som har over 100.000 tilmeldte brugere på verdensplan og +25.000 i Danmark – hjælper nemlig med at finde tøj, der passer til din krop. Det gør den ved at forbinde dig med folk, der har indtastet samme proportioner, som du har, og derefter lade dig se, hvilket tøj de såkaldte 'body doubles' går i. På den måde kan du finde nyt tøj, der passer – helt uden at skulle prøve det først.

Frustrende online shopping
Ideen til Fitbay opstod, da stifter og nuværende administrerende direktør, Christian Wylonis, selv oplevede frustrationer i forbindelse med online-shopping.

– Jeg endte ofte med at bruge lang tid på at kigge på tøj, der i virkeligheden slet ikke var relevant for mig. Når jeg endelig fandt noget, der var pænt, havde jeg ingen ide om, hvilken størrelse jeg skulle købe, eller hvordan det egentlig sad på kroppen, fortæller han.

Det betød, at meget af det tøj, han købte på nettet, endte med kun at blive brugt en gang eller to – og nogle gange slet ikke.

– Jeg havde brug for et sted, hvor jeg kunne finde nyt tøj, der passede til min stil og min krop, og hvor jeg let – og uden at måle mig – kunne finde ud af, hvilken størrelse der passede mig, siger Christian Wylonis.

Tøj til alle
Ved at bruge app'en får du mulighed for se, hvordan bestemt tøj ser ud på kroppe, der ligner din egen – ligegyldig om du ligner modellerne på catwalken eller om din krop har lidt mere sul.

Fitbay arbejder ud fra sloganet 'Clothes for everybody', og det mener de bogstaveligt.

– Det er trods alt et fåtal, der kan genkende sig selv i modemærkernes kampagner eller på modelbillederne i webbutikkerne, hvor tøjet endda ofte er nålet sammen i ryggen af modellerne. Fitbay giver dig mulighed for at se, hvordan tøjet reelt ser ud i den størrelse, der passer til dig, siger Christian Wylonis.

På vej frem
I sidste uge blev den danske app Endomondo solgt for en halv milliard kroner. Og ifølge eksperter er Fitbay endnu en dansk app, som kan vække interesse i udlandet. I går morges blev Fitbay således fremhævet af 'Go'morgen Danmark' på TV 2, som én af fem danske apps, vi skal holde øje med. Og app'en blev da også den mest downloadede i dansk iTunes App Store i januar.

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.