App holder dig gode venner med din roommate

SplitCost er navnet på en app, som gør det lettere at dele udgifter og holde overblik over, hvilke beløb man skylder hinanden

Ny app gør det nemmere at blive ved med at være gode roommates. (Foto: Flickr/Don LaVange)
Ny app gør det nemmere at blive ved med at være gode roommates. (Foto: Flickr/Don LaVange)

Folket bag sitet Findroommate.dk har udviklet en app, som skal gøre det endnu lettere at være roommates. App'en hedder Splitcost, og den gør præcis, hvad der ligger i navnet – deler (splitter) dine udgifter (costs).

Har du f.eks. købt en pande til køkkenet, som du og dine roommates skal dele, opretter du helt simpelt dit køb som en udgift i app'en og vælger de roommates, som skal betale en del af panden.

Læs også: Nu kommer Apple Watch til Danmark

Når du – eller en af de andre i det fælles regnskab – køber noget andet, som I også skal dele, tilføjer betaleren bare købet i app'en, og så regner den ud, hvem der skylder hvem hvad.

Kan bruges i mange situationer
App'en kan selvfølgelige også bruges til at få overblik over regnskaber, som er mellem andre end dig og dine roommates – medlemmerne i din madklub, spillerne på dit fodboldhold eller kollegerne fra kontoret for eksempel.

Læs også: Nu kan du få hemmelige præmier på Snapchat: Sådan gør du

Ligegyldigt hvem du skal deler udgifter med, er første skridt i processen mod det nemme regnskab at oprette en gruppe og tilføje medlemmer til den. Et gruppemedlemsskab kræver ikke, at man har downloadet app'en, men det er dog kun folk, der har en profil hos CostSplit, som kan tilføje udgifter til regnskabet.

Skulle du købe noget, som ikke alle i gruppen skal betale til, f.eks. hårshampoo, som skaldede Peter ikke bruger, er det ikke noget problem. Alle gruppemedlemmer behøver nemlig ikke være en del af alle udgifter.

App'en er gratis.