App lader dig anmelde dine dates

Ny App vil lade dig bedømme venner, kollegaer og ekskærester

Skriv en anmeldelse af menneskene omkring dig på den nye 'People' App. (Foto: Flickr/eyla.a.)
Skriv en anmeldelse af menneskene omkring dig på den nye 'People' App. (Foto: Flickr/eyla.a.)
Følg Teknologi

Hvis du nogensinde har siddet tilbage efter en dårlig date og ønsket, at der eksisterede et sted, hvor du kunne indlevere en klage over den, vil du helt sikkert være fan af den kommende app, People, der lader dig anmelde eksempelvis dårlige dates og søde kollegaer.

Vi kender dem i forvejen, de online platforme som Yelp og Trustpilot, der lader os vurdere og anmelde butikker, spisesteder og servicevirksomheder. Det handler om at få givet både de forfærdelige og de gode oplevelser en passende vurdering, så andre brugere kan handle derefter.

Snart kan du klare barberingen med laser

Det er nøjagtig denne funktion, du nu kan finde i appen People. Her kan du anmelde – og selv blive anmeldt af – venner, kollegaer, ekskærester og familiemedlemmer. Alt sammen ud fra et femstjernet bedømmelses-system.

Gemmes i et år
Anmeldelserne  tager udgangspunkt i tre kategorier, 'professionalisme/faglighed', 'personlighed' og 'dating'. Du kan fremsøge personer via navn og bopæl, hvorefter du kan give dem en til fem stjerner og tilfører en forklaring, hvis du vil.

Se alle emojis i real-life versionen

Anmeldelsen vil derefter kunne ses på personprofilen i et år. En negativ anmeldelse, svarende til to stjerner eller lavere, vil dog ikke blive postet med det samme, men i stedet havne i den anmeldtes indbakke.

Herefter har de to brugere 48 timer til at finde en fælles løsning eller et kompromis for anmeldelsen. Kan de to ikke blive enige om at få vendt den negative anmeldelse til en positiv bliver vurderingen offentliggjort på profilen.

Den anmeldte bruger kan derefter forsvare sig selv over for de øvrige brugere.

Udviklerne af 'People' promoverer appen som 'en positiv app for positive mennesker', men på appens facebookside har mange givet udtryk for deres negative holdning til den kommende app.

Forfærdelig app
Her bliver den beskyldt for at være uansvarlig og forfærdelig. Folk raser især over, at det tilsyneladende ikke er muligt at fjerne sin profil fra appen, hvilket har skabt en storm af vredesudbrud på Twitter og Facebook. Her skriver en facebook-bruger eksempelvis at:

– Dette er en helt forfærdelig ide, som ingen har bedt om.

– Tror I virkelig, at denne app vil blive brugt til andet end bagvaskelse og mobning? I kommer til at imødegå mange søgsmål. Ingen ønsker det her, skriver en anden.

Appen er tilgængelig på iOS næste måned, mens en android-version, ifølge Daily Mail, stadig er under udvikling. Det kan være, at du allerede nu skal være ekstra sød ved mennesker omkring dig, så du sikrer dig flere femstjernede anmeldelser end det modsatte, når People kommer ud.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.