Apple lancerer musiktjeneste i dag

Så er det i dag, Apple lancerer deres nye musiktjeneste, Apple Music, som de håber vender op og ned på musikstreamingbranchen – få et overblik over tjenesten her

De har revolutioneret musikbranchen en gang før med iPod'en og iTunes. Kan Apple gøre det igen? (Foto:Apple/PR)
De har revolutioneret musikbranchen en gang før med iPod'en og iTunes. Kan Apple gøre det igen? (Foto:Apple/PR)

Spotify, Tidal og Deezer. Der er nok af dem, altså musikstreamingtjenester. Så hvorfor skal du skifte til Apples nye musiktjeneste, der tilmed koster penge i form af et månedligt abonnement?

Det vil selvfølgelig være op til dig, om du vil skifte, men Apple håber at påvirke dig en smule i form af bl.a. adgang til eksklusive albummer, nye udgivelser og en række andre elementer, der skiller dem ud fra konkurrenterne.

Flere og flere forbyder selfie-stangen. Her er det et museum i Mexico, der har bandlyst forlængeren (og våben). (Foto: Loppear/Flickr) Elektronik Disneyland forbyder selfie-stænger

Det forventes, at Apple Music bliver en del af iOS 8.4-opdateringen senere i dag, tirsdag, formentlig tilgængelig cirka kl. 17 dansk tid. Mere end 100 lande verden over får adgang til musiktjenesten, heriblandt Danmark efter al sandsynelighed.

Hvad er Apple Music?
Apple Music har tre hovedtjenester: Musiktjeneste, Radio og Connect.

Musiktjeneste
Selve streamingen af musikken vil i høj grad fungere, som vi kender det fra Spotify og andre nuværende tjenester. Du kan søge blandt millioner af numre, blandt alverdens kunstnere.

Det forfærdelige øjeblik. Det kan du nu slippe for. (Foto: Flickr/Elizabeth Ashley Jerman) Elektronik App'en der slår op med kæresten for dig

Herudover vil en række kunstnere og albummer eksklusivt være tilgængelige i Apple Music, heriblandt amerikanske Taylor Swifts musik, der har vendt Spotify ryggen efter en række kontroverser.

Radio
En ny, global radiostation, som du kan lytte til døgnet rundt over musiktjenesten. Den hedder Beats 1, og styres af en række dygtige djs, der har til opgave at pumpe dit sind fuld af lyd, du ikke vidste du kunne lide. Alle med et Apple-ID kan lytte gratis med.

Connect
Med Connect bringer Apple et socialt aspekt til deres streamingtjeneste. Rygterne siger, at kunstnere  (etablerede såvel som opkommende) kan lægge musik, billeder, videoer og andet op, så fans verden over kan tage del i kunstnernes kreative proces.

Derudover adskiller Apple Music sig ved, at det vil være muligt at bede Siri, Apples virtuelle assistent, om en række kommandoer. Du kan f.eks. bede hende om at afspille en top ti, et bestemt album eller noget helt tredje.

(Foto: Flickr/Jakob Montrasio) Elektronik Sådan gør du din smartphone, tablet og computer klar til sommerferien

Den danske pris for abonnementet er endnu uofficiel, men de kommer formentlig til at være på 99 kr. for et enkelt abonnement og 149 kr. for et familieabonnement.

Apple har lovet en tre-måneders gratis prøveperiode til alle deres kunder, hvorefter det altså vil koste penge.

Senere på året bliver Apple Music også tilgængelig til Android- og Google-telefoner.