Arresteret for at sende truende smileys

To amerikanske mænd er nu i politiets varetægt, fordi de sendte en række truende smileys til en mand på Facebook

Siger en smiley mere end tusind ord? En mand fra USA følte sig i hvert fald truet af en kombination af de folkekære symboler. (Foto: Colourbox)
Siger en smiley mere end tusind ord? En mand fra USA følte sig i hvert fald truet af en kombination af de folkekære symboler. (Foto: Colourbox)

En ting er at skrive truende beskeder til en person via Facebook eller mobilen.

Det er selvfølgelig strafbart. Men hvor går grænsen, når det nu er muligt at sende virtuelle pistoler og knytnæver ved hjælp af symboler på mobiltelefonen?

Det er svært at sige, men virkeligheden er, at du tilsyneladende godt kan blive arresteret for at sende disse truende smileys eller 'emojis', som de også bliver kaldt – i hvert fald i USA.

Der blev set en del fodbold, men også en del mobilskærme under VM i fodbold i Brasilien (Foto: Flickr/A C Moraes) Elektronik VM skabte to vilde rekorder

To 29-årige mænd, David Fuentes og Matthew Cowan, som begge bor i den amerikanske delstat South Carolina, er nemlig netop blevet anholdt for præcis sådan en forseelse, skriver Yahoo Tech.

Ikke et eneste ord blev udvekslet mellem duoen og deres offer – en unavngivet mand – men offeret følte sig altså alligevel truet af det sæt af symboler, som de to mænd sendte til ham via Facebook.

En knyttet næve, en pistolformet hånd og en ambulance. Hvad fortæller det dig? (Foto: Facebook)
En knyttet næve, en pistolformet hånd og en ambulance. Hvad fortæller det dig? (Foto: Facebook)
 

Den kriminelle duo sendte et sæt af emojis, som forestillede en knyttet næve, en pistol-formet hånd og en ambulance.

Og det budskab tolkede politiet altså som en trussel om at tæve offeret så voldsomt, at vedkommende skulle en tur på hospitalet.

Kendte af politiet
Smiley-truslen er dog ikke den eneste årsag til de to mænds anholdelse. Allerede i maj måned var de i politiets søgelys, da de angiveligt forsøgte at overfalde den samme mand af ukendte årsager.

Det er næææsten som at være i havburet selv, når Google invitere dig på dykker-safari i Google Street View. (Foto:Flickr/Joi Ito) Elektronik Svøm med hajer i Google Street View

Emoji-truslen er derfor blot den seneste forseelse af flere, og derfor valgte politiet at arrestere de to mænd for 'stalking'.

Nu risikerer de i værste fald op til fem års fængsel, hvis dommeren finder dem skyldige i anklagerne.

Det er ikke første gang, at emojis spiller en rolle i en anholdelse.

I starten af året blev den 17-årig Osiris Aristy anholdt af politiet i New York, da han havde postet flere opdateringer på Facebook med et sæt af emojis, som viser en pistol, der skyder en uniformklædt politimand samt skrevet truende beskeder.

7 kommentarer
Vis kommentarer