Odder bliver europæisk iPad-hovedstad

Østjysk kommune har indkøbt iPads til alle elever og lærere. Dermed bliver Odder Danmarks førende kommune inden for skole-it

Odder som teknologi-metropol i europæisk superligaklasse? Nej, du læste ikke forkert.

Den lille østjyske kommune har nemlig besluttet, at alle lærere og elever på folkeskolerne i kommunen skal udstyres med iPads.

Derfor har kommunen lavet en aftale med Atea om levering af 2580 iPads. Den aftale koster ifølge kommunens hjemmeside 7,9 millioner kroner.

Odder Kommune bliver – efter eget udsagn – den første kommune i Europa, som giver både lærere og elever mulighed for at være med på nyeste bølge af Apples innovationer.

LÆS OGSÅ: Nu kommer iPad-dræberen

- Ved at give iPads til alle lærere og elever bliver Odder kommune førende med skole-it, ikke bare i Danmark, men i hele Europa. Undervisningen i vore skoler vil få et kæmpeløft, og jeg er ikke i tvivl om, at det vil bidrage til Odder kommunes image som et godt sted at bo, siger borgmester Elvin J. Hansen, der egenhændigt underskrev kontrakten på byrådets vegne, til kommunens hjemmeside.

Aftalen gælder i tre år. De første iPads skal efter planen udleveres til lærerne lige op til efterårsferien, og kort efter nytår vil alle elever i Odder få deres egen iPad, som bliver den model 2, Apple lancerede tidligere på året.

LÆS OGSÅ: Samsung vil blokere for iPad og iPhone