E-mærkefond advarer mod Dansk Datasalg

E-handelsfonden, der står bag e-mærket, advarer forbrugere mod netkøb hos konkursramte Dansk Datasalg

E-handelsfonden, der står bag e-mærket, advarer nu forbrugerne mod at købe ind på nettet hos virksomheden Dansk Datasalg. Virksomheden er gået konkurs. Men det er stadig muligt at overføre penge via netbank til netbutikken hos Dansk Datasalg.

Gør man det, vil pengene gå tabt. Det skyldes, at overførsler via netbank ikke er omfattet af den såkaldte indsigelsesordning, som gælder ved køb med kreditkort.

Læs også: PBS fjerner Dankort fra fusket mobilside

Hvis man betaler med kort, kan man få sine penge igen ved netsalg, hvis varen ikke dukker op.

- I den pågældende sag betyder det kort sagt, at hvis man ikke er klar over, at butikken er gået konkurs, og man vælger at forudbetale varer i netbutikken, ja så er pengene faktisk gået tabt, siger Lars Schmidt Larsen, direktør i E-handelsfonden.

Han peger samtidig på, at man altid bør klikke på en butiks e-mærke logo, inden man handler, da dette linker til butikkens valideringsside. Gør man dette på danskdatasalg.dk, fremgår det tydeligt, at butikken ikke længere er et sted, man bør handle, oplyser Lars Schmidt Larsen.

Læs også: Hold dig væk fra denne mobilforhandler

E-handelsfonden åbnede for et halvt års tid siden for, at netbutikker med e-mærket også kunne benytte bankoverførsel ved betaling. Det skal dog fremgå, at man så ikke er omfattet af indsigelsesordningen.

På grund af de relativt nye regler er det første gang, at fonden er havnet i en situation, hvor forbrugerne på grund af konkurs kan komme i klemme ved bankoverførsler.

0 kommentarer
Vis kommentarer