Facebook-hacker fængslet

En IT-studerende fra England, som hackede sig ind i hjertet af Facebook, skal i fængsel i otte måneder

Glenn Mangham skal i fængsel i otte måneder, og har fået indskrænket sin adgang til computere og internettet. (Foto: Dominic Lipinski/AP)
Glenn Mangham skal i fængsel i otte måneder, og har fået indskrænket sin adgang til computere og internettet. (Foto: Dominic Lipinski/AP)
Følg Teknologi

Dommen blev otte måneders ubetinget fængsel til en engelsk studerende, som mellem april og maj 2011 hackede sig ind til de mest centrale oplysninger i Facebooks computersystem ved hjælp af en ansats Facebook-profil.

Glenn Mangham havde hacket den ansattes profil og derigennem fået adgang til centrale person- og systemoplysninger i Facebook. Det, han fandt, downloadede han på en ekstern harddisk.

LÆS:

5 ting du aldrig skal skrive på Facebook

Hackede i det godes tjeneste
Den 26-årige Glenn Mangham, der bor hos sine forældre i York og udførte mester-hackingen fra sit soveværelse, hævdede ellers, at han havde hacket Facebook med de bedste intentioner:

Han ville demonstrere svagheder i Facebooks system og samle det hele i en rapport, som han derefter ville overdrage til det sociale netværk, så de kunne rette fejlene.

Tidligere havde han gjort det samme med Yahoo, som havde givet ham en belønning på 7000 pund, lød det i retten ifølge Daily Mail.

LÆS:

iPad 3 kommer 7. marts

Kostede 200.000 dollar
Facebook stod dog ikke klar med en belønning, da de opdagede hackingen i maj måned sidste år.

De brugte, ifølge deres egne oplysninger til retten, i omegnen af 200.000 dollars på damage-control oven på angrebet, og kontaktede prompte FBI.

Anklageren hævdede ifølge The Guardian, at Mangham ved hackerangrebet havde stjålet 'uvurderlig intellektuel ejendom'.

LÆS:

Facebook-tæskehold for retten

Dommeren var enig i, at forbrydelsen var alvorligere end Mangham og hans forsvar prøvede at gøre den til:

- Du trængte ind i selve hjertet af et system, som tilhørte en international virksomhed af massiv størrelse, så det her var ikke bare lidt fiflen rundt med forretningsoplysningerne på en eller anden lille virksomhed uden større betydning, sagde dommer McCreath til engelske The Guardian.

Ville imponere far
Der var dog også formildende omstændigheder, som dommeren tog hensyn til, da straffen skulle udmåles.

Han anerkendte, at den 26-årige hacker ikke havde videregivet oplysningerne til andre, og at han ikke havde haft økonomiske mål for øje med hackingen.

Manghams forsvarer lagde desuden vægt på, at han viste tegn på Aspergers syndrom, en slags mild form for autisme, og muligvis havde gennemført hackingen for at få anerkendelse fra sin far, som arbejder i IT-branchen, skriver The Guardian.

Ud over otte måneders fængsel idømte retten også den 26-årige en række forebyggende foranstaltninger, der bestod i at begrænse hans adgang til at bruge computer og internet.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.