Download gratis sikkerhedssoftware

Det danske program til sikker software PSI er klar i en endelig version, der nu sættes til gratis afhentning på internet - det skal sikre software på pc'erne

Personal Software Inspector, PSI, er gratis at hente fra nettet. (Foto: colourbox)
Personal Software Inspector, PSI, er gratis at hente fra nettet. (Foto: colourbox)

Den danske it-virksomhed Secunia lancerer nu den endelige udgave af sikkerhedsprogrammet PSI, Personal Software Inspector.

Det sker i forbindelse med Download.com, verdens største netsted for download af software. Med programmet på sin pc skal pc-ejere være mere sikre på at få opdateret og sikret de programmer, der ligger på den.

- At Download.com har udvalgt Secunia PSI til en eksklusiv lancering er en anerkendelse af vigtigheden af dette program, siger Niels-Henrik Rasmussen, direktør for Secunia. Han mener, at det danske program er anerkendt som et af de vigtigste sikkerhedsprogrammer på en pc i stil med antivirussoftware, firewalls og Microsofts automatiske opdateringstjeneste.

Hvor Microsofts tjeneste sørger for at holde styresystemet og Microsoft-programmer 'friske', så gør Secunia det samme for de øvrige programmer, som en bruger måtte have installeret på pc'en. Dermed får man hurtigt besked om at opdatere software, der har en sikkerhedsmæssig brist.

PSI er gratis at hente ned. For Secunia skal programmet ses som en 'lillebror' til virksomhedssystemet NSI, der er selskabets hovedprodukt til virksomheder.

Ved at lade private installere PSI-softwaren gratis mener Secunia blandt andet, at man kan hjælpe også sine virksomhedskunder til at opnå en større grad af it-sikkerhed.