Opgiver fremrykning af digitalisering

Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, erkender, at hans eget forslag om at fremrykke digitaliseringen, vanskeligt lader sig gøre

Først den ene vej og så den anden vej med at stille politiske  datoforslag. (Foto: colourbox)
Først den ene vej og så den anden vej med at stille politiske datoforslag. (Foto: colourbox)

Næppe har et forslag fra en række politikere om at fremrykke digitaliseringen af tv-sendenettet med en måned været lanceret, før Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, nu trækker forslaget tilbage igen.

Det sker, efter at chef for informationskampagnen 'Det Nye Tv-Signal' Torben Dan Pedersen over for Ritzau har karakteriseret en fremrykning af digitaliseringen som både dyr og unødvendig.

Det koster (tosse)kassen
Mogens Jensen og Venstres Ellen Trane Nørby slog fredag i morges til lyd for, at digitaliseringen burde fremrykkes fra den 31. oktober til den 31. september, så grå skærm i mange hjem de første par uger af november ikke kolliderer med debatten op til kommunalvalget den 17. november.

Men stort set al kampagnemateriale med den oprindelige dato er allerede nu produceret, og der er reserveret plads i forskellige medier. Dermed vil det ifølge Torben Dan Pedersen koste over 10 millioner kroner at lave det om.

Mogens Jensen siger nu til Ritzau:

- Hvis det er, som du der skitserer, må jeg erkende, at det ser sort ud med en fremrykning, siger han.