TV-digitalisering måske endnu før

Flere partier vil fremrykke skiftet fra analogt tv til digitalt, så kommunalvalgkampen næste år ikke kolliderer med grå skærm i mange hjem

Venstres medieordfører er nervøs for, at digitaliseringen vil give sort skærm i mange danske hjem. (Foto: colourbox)
Venstres medieordfører er nervøs for, at digitaliseringen vil give sort skærm i mange danske hjem. (Foto: colourbox)

Der er mindre end et år til, at det analoge tv-sendenet den 1. november 2009 bliver slukket og erstattet af et digitalt. Men skiftet bør allerede ske en måned tidligere, altså den 1. oktober, lyder forslaget nu fra Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby.

Grunden er, at omlægningen med usvigelig sikkerhed vil give problemer i mange danske hjem at få de nyindkøbte digitale modtagerbokse til at virke.

Dermed vil der sandsynligvis gå nogle uger, før alle, der får brug for det, har fået besøg af en tekniker. Og et par uger uden tv i starten af november harmonerer dårligt med, at der den 17. november afholdes kommunalvalg.

Demokratisk proces skal sikres
- Jeg synes, vi skal se, om vi ikke kan presse citronen en anelse og allerede tænde for det digitale net den 1. oktober. Det handler om at sikre den demokratiske proces og debat i forbindelse med valget, siger Ellen Trane Nørby.

Også Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, mener, at der må ændres i planerne.

- Det er selvfølgelig uholdbart, og det haster med at få det lavet om, så vi eksempelvis ikke får informationsmateriale ud med forkerte datoer, siger han.