Mobilt bredbånd vinder hurtigt frem

Mobilt bredbånd vinder kraftigt frem i telemarkedet, og selskabet 3 formår at holde sig med helt fremme trods stigende konkurrence

Trods stigende konkurrence, holder selskabet 3 sin førerposition. (PR foto 3)
Trods stigende konkurrence, holder selskabet 3 sin førerposition. (PR foto 3)

Mobilt bredbånd vinder kraftigt frem på telemarkedet, mens adsl-forbindelser fortsat er i vækst, men langsommere end før.

Fastnettet er stadig under pres, mens antallet af mobilkunder fortsat vokser. Det viser den seneste telestatistik fra It- og Telestyrelsen. Den kortlægger telemarkedet ved udgangen af årets første halvår.

Inden for mobilt bredbånd er man oppe på 562.000 abonnenter mod 333.000 året før. Heraf havde 400.000 adgang via mobiltelefonen, mens 163.000 havde datakort til en bærbar pc.

Selskabet 3 glæder sig over at bevare førertrøjen på dette område med en markedsandel på 54,4 procent.

Lavere vækst til adsl
På adsl-markedet er der efter første halvår kommet 66.000 nye kunder til mod 106.000 i halvåret før. Samtidig med kundevæksten stiger hastigheden, så en forbindelse på fire megabit pr. sekund nu er den mest udbredte.

- Statistikken viser, at mobil bredbånd nu for alvor er ved at slå igennem. Det er derfor vigtigt, at vi er sikret lave priser, når vi anvender mobilt bredbånd, også når vi er i udlandet. Statistikken viser også udviklingstendenser på bredbåndshastighederne, hvor Danmark de seneste år har haltet bag efter de førende lande, siger Jørgen Abild Andersen, direktør i It- og Telestyrelsen.