Playstation-spil i ny slette-panik

Først fjernede Sony korancitater fra lydsporet på sit nye Playstationspil Little Big Planet. Nu har de også fjernet nogle af spillernes egne baner

Spillets hjemmeside forsikrer brugerne, at det kun er den frie fantasi, der sætter grænser for opbygningen af baner. Men er der erotik eller kendte figurer indblandet, bliver den fjernet fra online-universet. (Foto: screendump fra littlebigplanet.com)
Spillets hjemmeside forsikrer brugerne, at det kun er den frie fantasi, der sætter grænser for opbygningen af baner. Men er der erotik eller kendte figurer indblandet, bliver den fjernet fra online-universet. (Foto: screendump fra littlebigplanet.com)

Der er ifølge Sony mange sjove grund til at købe Playstationspillet Little Big Planet. En af dem er, at når du først har kreeret din egen bane, kan du dele den med andre spillere.

Alligevel har det vist sig, at den feature med at udfordre venner og fjender på ens hjemmelavede bane, skal tages med visse forbehold.

Spillere, hvis kreative arbejde gennem flere uger har inkluderet velkendte figurer som Pac-Man, God of War, Sonic og Mario, må nemlig ikke uploade banerne. De er slet og ret fjernet uden forudgående advarsel, og det har givet frustrerede brugere.

Som alt andet på nettet
I Danmark er det Nordisk Film, der står for Playstation, og marketingchef Andreas Hansen har godt fulgt med i kritikken.

- Vi mener naturligvis ikke, at en præmis ved spillet forsvinder, fordi visse baner bliver fjernet fra online-universet, siger Andreas Hansen til ekstrabladet.dk.

- Men der er nogle helt grundlæggende regler om ophavsret, der skal overholdes, og dem kan vi ikke ændre. Det er ikke anderledes end alt andet, der foregår på internettet, siger han.

Han understreger, at banen altid vil være at finde på brugerens egen PS3, så den er ikke endegyldigt slettet.

- Det er jo stadig muligt at vise den til vennerne derhjemme, foreslår Andreas Hansen.

Men er det så ikke misvisende at love spillerne 'grænseløs leg'?

- Det vil jeg ikke mene. Spillet har meget frie rammer, og det handler om sund fornuft. Det er som alt andet i vores daglige liv, hvor vi også er underlagt regler og etik, siger marketingchefen.

Lancering udskudt fjorten dage
Og netop etikken har tidligere voldt spillet Little Big Planet problemer, der betød en forsinkelse af lanceringen af Playstations største spilsatsning i nyere tid.

Lydsporet indeholdt nemlig korancitater, og for ikke at støde fundamentalistiske muslimer trykkede Sony på pauseknappen for at få slettet den potentielle fornærmelse.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Så hvad laver vi i Guinea?