Få toptunet din mobil

Nyt liv i den gamle model - men med små forhindringer

Jørgen Pil har fået åbnet en hel ny verden via sin mobil. (Foto: Henning Hjorth)
Jørgen Pil har fået åbnet en hel ny verden via sin mobil. (Foto: Henning Hjorth)

Jørgen Piil på 54 år kigger glad på sin mobiltelefon. Han er en ganske almindelig mand, som Ekstra Bladet har sat i stævne med mobileksperten Steen Jørgensen for at finde ud af, hvor svært det egentlig er at lære nye trick med mobilen. Som det første har Steen Jørgensen netop vist, at der findes masser af sider på internettet, der er skabt for mobiltelefonernes lille skærm og dyre dataforbindelse. Man skal bare skrive 'mobil' i stedet for www.

- Det var jeg ikke klar over. Tænk, at det lille 'm' foran betyder så meget. Jeg går da en gang imellem ind og tjekker nyheder på ekstrabladet.dk. Men jeg har altid skullet bladre igennem alle bannerreklamerne og billederne. Og så holder jeg mig lidt tilbage, fordi jeg er angst for priserne, fortæller Jørgen Piil.

Virus ikke sandsynlig
Han bruger også mobiltelefonen til at høre musik på, som kalender og til at tjekke mail. Men han er nogle gange lidt nervøs for, om mobilen kan få virus, når han går på nettet. Det er dog ikke sandsynligt, mener Steen Jørgensen.

- Det er meget svært at få virus på mobilen. De fleste virusser er udviklet til pc'en, så de vil bare gå døde på mobilen, der har en helt anden teknologi, beroliger han.

I løbet af den time, de bruger sammen, vil Steen og Jørgen også installere kortprogrammet Google Maps og flere andre programmer, der skal downloades fra nettet - men det vil Opera-browseren på Jørgens mobil ikke være med til, så forsøget strander i første omgang. Man slipper altså ikke helt for at bruge lidt knofedt for at få mobilen til at fungere.

- Der er masser at gå videre med, når jeg har tid. Men nogle af de små forhindringer slår en af. For eksempel prøvede jeg også at åbne Rejseplanen, og så siger mobilen, jeg mangler programmet Java, sukker Jørgen, der dog er sikker på, at mobilen kommer til at fylde mere og mere i hans egen og andres hverdag.