Sure kunder truer iPhone-forhandlere

Utilfredse kunder sender trusler om øretæver i luften til Telia umiddelbart efter lanceringen af den nye iPhone i fredags

Telia-ansatte skal lægge øre til en del i forbindelse med iPhones ankomst til Danmark. (Foto: colourbox)
Telia-ansatte skal lægge øre til en del i forbindelse med iPhones ankomst til Danmark. (Foto: colourbox)

Harmdirrende mails med beskeder som: 'Jeg ved, hvor du bor' og 'Du får et lag tæv', er tikket ind hos Telias medarbejdere de seneste dage.

Truslerne skyldes en cirka 11 centimeter lang og 6 centimeter bred mobiltelefon, som i den grad sætter sindene i kog hos forbrugerne.

Kostbar iPhone
Især lyder kritikken, at den Apple-designede iPhone er for dyr, og at kunderne er bundet til én type abonnement i et halvt år. Til sammenligning kan man i nabolandet Norge vælge mellem tre forskellige abonnementer.

Hos Telia, som er eneforhandler herhjemme, har pressechef Rune Fich Hansen stået model til en ordentlig omgang verbale tæv de seneste dage. Han er nu rejst på ferie, men nåede inden at sige til KommunikationsCast - en ugentlig podcast rettet mod kommunikationsfolk:

- Det er kommet helt bag på os, hvor følelsesladet folk forholder sig til iPhonen. Det er jo ikke nyt for os, at nogen kritiserer abonnementsvilkår. Det nye i denne sag er, at personalet er begyndt at få trusler om tæv.

Afviser kritik
Markedsdirektøren hos Telia, Michael Bech, er også overrasket over de voldsomme reaktioner, men afviser kritikken.

- Jeg forstår slet ikke den voldsomme kritik. I forhold til i Norge, hvor forhandleren kan binde kunden til et abonnement i op mod 24 måneder, har vi i Danmark en bindingsperiode på et halvt år. Så prisen bliver der ikke ændret på, som det ser ud nu, konstaterer markedschefen, som ikke vil udtale sig om, hvorvidt personerne bag truslerne er blevet meldt til politiet.

iPhone-elskere landet over kan forudbestille. De vil blive skrevet i en national kø, og nye sendinger af iPhone vil blive leveret til kunderne på listen, efterhånden som de kommer til landet, fortæller Telia.