Buede tv bliver det nye sort

CES 2014: Samsung satser stærkt på krumme tv-skærme i 4K-opløsning i 2014

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Samsung er som vanligt en af trendsætterne på årets CES-messe, ikke mindst inden for tv. Og i år skal skærmen være buet! I hvert fald, hvis vi skal tro Samsungs tv-designere.(Foto fra Lydogbillede.dk)
(Foto fra Lydogbillede.dk)


På nattens pressekonference i Las Vegas blev sløret løftet for den nye topmodel for 2014: En gigantisk, men papirstynd 105-tommer med bagside i ægte træ. Skærmen kommer i det ekstrabrede 21:9-format, og den har en opløsning på hele 5.120 x 2.160 punkter! Hensigten med den buede form er dels at gøre den slanke konstruktionen stærkere, men det skal også have billedemæssige fordeler. Bueformen sikrer blandt andet, at hele skærmoverfladen får mere ens afstand til øjnene, imens reflektioner fra siderne begrænses.

Læs også: Lette, bærbare nyheder fra Lenovo

Teknikken er meget brugt i de største biografsale, og nu anvendes den så også i flere af Samsungs tv. Det gik imidlertid dårligt, når bulder-og-brag-instruktøren Michael Bay (Transformers) skulle på scenen for at fortælle mere om Samsung-skærmens fortræffeligheder. På grund af en defekt teleprompter gik klappen ned for Bay, som forlod scenen med uforrettet sag. Se episoden herSamsungs nye UD9005-modeller får en buet form. (Foto: PR)
Samsungs nye UD9005-modeller får en buet form. (Foto: PR)


Flere UHD-tv
Samsung lover heldigvis også mange gode nyheder på de 'gammeldags' tv i det kommende år. Ultra-HD opløsning bliver tilgængelig på langt flere modeller end tidligere, og bliver standard på de dyrere 8- og 9 serier. Topserien 9005 er selvfølgelig buet, og leveres i størrelser fra 55? og helt op til 78?. Herunder kommer den nye 8-serie, som også kommer med 4K-opløsning (3.840 x 2.560), men med traditionel flad facon.

Mere indhold
Som vi allerede ved, er der ikke megen sjov ved et 4K-tv uden programmer i 4K-kvalitet. Samsung lancerer derfor et samarbejde med en række indholdsleverandører. Herunder Netflix, som ruller sit nye 4K-tilbud ud i første halvdel af 2014.

Læs også: Er LP-pladen fremtidens musikmedie?

Samsung samarbejder også med Amazon om at bringe mere indhold med 4K-opløsning til tv-seerne via en egen app. Og ikke nok med det: De som køber et Samsung UHD tv vil også få medleveret en harddisk med omkring 50 forudinstallerede 4K-titler. Tilbudet gælder i første omgang det amerikanske marked.