Her er de bedste trådløse højttalere

Smid stereoanlægget ud, og hør musik fra mobilen – her er ti af de højttalere, der giver den bedste lyd

Overvejer du at skifte det gode, gamle stereoanlæg ud, kan du muligvis få glæde af denne artikel, hvor vi har udvalgt de ti bedste Bluetooth-højttalere lige nu. (Foto: Lyd & Billede)
Overvejer du at skifte det gode, gamle stereoanlæg ud, kan du muligvis få glæde af denne artikel, hvor vi har udvalgt de ti bedste Bluetooth-højttalere lige nu. (Foto: Lyd & Billede)

Trådløse højttalere, der kan afspille musik fra bærbare musikafspillere, er utrolig populære lige nu. Producenterne lancerer nye modeller hvert andet øjeblik, og uanset om du prioriterer størrelse, pris, robusthed, batteri, design eller lydkvalitet, kan du finde det helt rigtige produkt her.

Denne test fokuserer på trådløse højttalere til hjemmet i en prisklasse, hvor de fleste vil synes, at de lyder godt nok til at erstatte et traditionelt stereoanlæg. Vi har bedømt, hvor lette de er at installere og betjene, hvilke funktioner de har, og hvilke lydkilder man kan bruge.

For at vurdere lydkvaliteten har vi spillet krævende musik af god teknisk kvalitet via den bedst mulige forbindelse. Til sidst har vi givet en samlet karakter, hvor også prisen er taget i betragtning.

(Foto: Lyd & Billede)
(Foto: Lyd & Billede)

Bedste køb: Høj klasse til lav pris

Audio Pro har præsteret en strålende opfølger til sidste års bedste trådløse højttaler. Ligesom T10 er Addon T9 et produkt, der kun kan en ting, nemlig spille musik via Bluetooth. Men det gør den så godt, at du knap tror dine egne ører. Du kan også koble en subwoofer til samt flere trådløse højttalere. Da det er lykkedes at trimme både prisen og størrelsen, uden at det er gået ud over musikoplevelsen, bliver T9 selvfølgelig testens bedste køb. Vi er imponeret.

Fakta

Frekvensområde: 48 Hz – 22 kHz Udgangseffekt: 2 x 10 W + 1 x 30 W Tilslutning: Bluetooth 4.0 EDR + aptX., AUX

Batteri: Nej

Mål: 14 x 28 x17 cm

Pris: 2000 kroner

Karakter (1-6): 6

Plus: Fantastisk kontrolleret lyd. Kan suppleres med subwoofer og kobles trådløst til andre højttalere.

Minus: Ingen særlige funktioner og ingen app.

Læs hele anmeldelsen af Audio Pro Addon T9 her

(Foto: Lyd & Billede)
(Foto: Lyd & Billede)

Giv folket hvad de vil have

Den almindelige Beats Pill var en sovepille, men Pill XL er en energi-indsprøjtning. Med dobbelt størrelse, dobbelt batteritid og dobbelt så høj lyd er den præcis så sej, som en Beats-højttaler skal være. En flot og velbygget højttaler med praktisk bærehåndtag og smarte funktioner til dem, der vil tage musikken med sig ud. Hvis du er musikalsk feinschmecker, skal du ikke lade Pill slagte din musik, men hvis du er til svedig hiphop, er den det helt rigtige. Bruger du Beats hovedtelefoner hele dagen, og leder du efter en højttaler? Så er den her.

Fakta

Frekvensområde: (ikke opgivet)

Output: (ikke opgivet)

Tilslutning: Bluetooth, AUX

Batteri: 15 timer

Mål: 10 x 10 x 34 cm

Vægt: 1,5 kg

Pris: 2300 kroner

Karakter (1-6): 5

Plus: Bærehåndtag og god batteritid gør den meget transportabel. Overraskende god bas og høj volumen. Lyder præcis som Beats-fans vil have det. To styk kan stereokobles.

Minus: Den overdrevne bas betyder, at Pill XL kun duer til visse slags musik.

Læs hele anmeldelsen af Beats Pill XL her

(Foto: Lyd & Billede)
(Foto: Lyd & Billede)

Specielt anbefalet: Rejseanlæg til farten

Hvis du har savnet en lille Bluetooth-højttaler til at tage med dig, behøver du ikke at lede længere. Bose har svaret med Bose SoundLink III. SoundLink III er mere handy og mere diskret end de fleste konkurrenter, hvilket mange foretrækker. Der er dog ikke den store forskel på lydkvaliteten, så hvis Solemate Max er for stor (og dyr), og to UE Boom er for upraktisk, så er Bose SoundLink III en af de bedste bærbare Bluetooth-højttaler i klassen. Selvtillid mangler den lille højttaler fra Bose i hvert fald ikke.

Fakta

Frekvensområde: (ikke opgivet)

Output: (ikke opgivet)

Tilslutning: Bluetooth, AUX

Batteri: 14 timer

Mål: 13 x 25 x 5 cm

Vægt: 1,4 kg

Pris: 2400 kroner

Karakter (1-6): 6

Plus: Knaldgod lyd fra så lille en højttaler. Fyldig klang, potent bas og kun marginal forvrængning. God batteritid og handy format.

Minus: Ikke USB-opladning og ingen lade-dock. Uinspireret design.

Læs hele anmeldelsen af Bose Soundlink her

(Foto: Lyd & Billede)
(Foto: Lyd & Billede)

For meget mådehold

Cambridge Minx Air 100 er en alsidig højttaler, hvis største svaghed er, at den ikke skiller sig tilstrækkeligt ud. Det er svært at sige noget specifikt negativt om Minx Air. Men på den anden side er det også svært at pege på noget, der er rigtig godt – ud over, at den har AirPlay og internetradio, hvilket vi sætter pris på. Det er, som om den ikke rigtig tør være bedst til noget. Den er hverken sejest, lettest at transportere eller har den tungeste bas. Både designet og lyden er lige lovlig anonyme, og når den end ikke kan prale af en lav pris, har vi svært ved at anbefale den.

Fakta

Frekvensområde: (ikke opgivet)

Udgangseffekt: 100 W

Tilslutning: Bluetooth aptX, AirPlay, AUX

Batteri: Nej Mål: 18 x 35 x 12 cm

Vægt: 4,1 kg

Pris: 3000 kroner

Karakter (1-6): 5

Plus: Mange tilslutningsmuligheder og lydkilder, f.eks. internetradio. Balanceret lyd uden nogen større svagheder.

Minus: Lyden er lidt for moderat og får ikke musikken til at engagere. Selvudslettende design i forhold til konkurrenterne.

Læs hele anmeldelsen af Cambridge Minx Air 100 her

(Foto: Lyd & Billede)
(Foto: Lyd & Billede)

Bedst i test: Kraft og elegance

Onyx lyder lige så spændende, som den ser ud, og er proppet med nyttige funktioner. Den er ikke bare et produkt, det er et mesterværk, der taler direkte til vores sanser. Den ser flot og spændende ud, samtidig med at den er praktisk. Og når den spiller, får man lyst til at grine, danse eller græde, afhængigt af musikgenre. Den lokker følelserne frem, præcis som musik skal på et godt anlæg. At den også har batteridrift, og at man kan spille musik fra alle mulige kilder, er det, der i sidste ende fik os til at tildele den guldmedaljen.

Fakta

Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz

Udgangseffekt: 2 x 65 W

Tilslutning: Bluetooth 3.0 aptX, AirPlay, DLNA, AUX

Batteri: 6 timer

Mål: 30 x 16 x 28 cm

Pris: 3700 kroner

Karakter (1-6): 6

Plus: Designet er både flot og funktionelt. Mange tilslutningsmuligheder.

Minus: Touch-knapperne på kanten er ikke så nemme at betjene, som man kunne ønske.

Læs hele anmeldelsen af Harman Kardon Onyx her

(Foto: Lyd & Billede)
(Foto: Lyd & Billede)

Den Store Bukke Bruse

Den største model i Jabras Solemate-serie er en gadefest med håndtag. Solemate Max’ stærkeste kort er, at den er bærbar og robust. Smæk den ned på en bænk eller direkte på den rå asfalt. Der er den på hjemmebane. Den skal ikke konkurrere med dit stereoanlæg, men med ghettoblastere i samme prisklasse. Den kan godt bruges derhjemme, men kommer for alvor til sin ret udendørs, i sommerhuset eller på båden, hvor den kan levere underholdning en hel dag på en opladning. Det gør den perfekt som erstatning for ghettoblasteren.

Fakta

Frekvensområde: 130 Hz – 20 kHz

Output: (ikke opgivet)

Tilslutning: Bluetooth 3.0, AUX

Batteri: 14 timer

Mål: 30 x 14 x 10 cm

Vægt: 3 kg

Pris: 3000 kroner

Karakter (1-6): 4

Plus: En rå højttaler, der kan tåle at blive kylet ind i bagagerummet, og som spiller højt nok til, at man kan danse.

Minus: Lyden er ikke særlig nuanceret i betragtning af den temmelig høje pris. Ingen aptX-understøttelse.

Læs hele anmeldelsen af Jabra Solemate Max her

(Foto: Lyd & Billede)
(Foto: Lyd & Billede)

Specielt anbefalet: Stor bas på lidt plads

Klipsch KMC 3 er en kæmpe i en dværgekrop. Den har en virkelig rytmisk og urokkelig bas, der heller ikke vakler, når man spiller højt. Pop, rock og hiphop har aldrig lydt sejere fra denne type anlæg. Akustisk musik er dog bedst tjent med, at man skruer ned for bassen. Den kan også spille nærmest chokerende højt. Det er simpelthen utroligt, så meget kraft og fylde der kan klemmes ud af sådan en lille boks. Perfekt til at tage med ud.

Fakta

Frekvensområde: 45 Hz – 24 kHz

Udgangseffekt: 2 x 15 W RMS

Tilslutning: Bluetooth aptX, AUX

Batteri: 26 timer

Mål: 18 x 43 x 14 cm

Vægt: 3,5 kg

Pris: 3000 kroner

Karakter (1-6): 6

Plus: Heftige lydressourcer. Den kan spille højt og har kraftig bas. Fantastisk driftstid med de rigtige batterier.

Minus: Bassen bør skrues ned ved akustisk musik.

Læs hele anmeldelsen af Klipsch KMC 3 her

 

(Foto: Lyd & Billede)
(Foto: Lyd & Billede)

 

Specielt anbefalet: Lige i øret

Alle, der er på udkig efter en smart og letplaceret trådløs højttaler, bør se på Libratone Loop. Den har en ganske livlig dynamik og god kontrol over komplekse rytmer, og lydbilledet bliver sjældent anmassende eller grødet. Alle i familien kan finde ud af at bruge den, og den trives lige så godt med klassisk som med hiphop og rock. Det er kort og godt en rigtig god højttaler, der er let at bruge, ser godt ud og passer ind overalt. Med en pris, der afspejler den kvalitet, man får, ikke mindst lydkvaliteten.

Fakta

Frekvensområde: 40 Hz – 20 kHz

Udgangseffekt: 120 W

Tilslutning: AirPlay, Spotify Connect, DLNA, AUX

Batteri: Nej

Mål: Ø 33 x 8 cm

Vægt: 2,7 kg

Pris: 3500 kroner Karakter (1-6): 6

Plus: Loop er en flot lille højttaler med god lyd og et åbent lydbillede. AirPlay giver mere fleksibel musikoverførsel.

Minus: Den kan selvfølgelig ikke spille dybbas og magter heller ikke så høj volumen. Og Bluetooth-overførsel mangler.

 

Læs hele anmeldelsen af Libratone Loop her

 

(Foto: Lyd & Billede)
(Foto: Lyd & Billede)

Specielt anbefalet: Rock ’n’ roll-højttaler

Skru op for volumen og skræm naboerne. Stanmore er en trådløs højttaler med fuld tryk på. Med Marshall Stanmore kan man for en gangs skyld dømme et produkt på udseendet. Man får, præcis hvad man forventer af en højttaler med det ikoniske Marshall-logo. Det er ordentlige sager af god kvalitet og passer lige til det publikum, der er tiltrukket af mærket. Hvis det er hylende guitarer og dunkende bas på øredøvende volumen, man vil have, så leverer denne højttaler varen. Den har mange tilslutningsmuligheder og er også et glimrende valg som musikanlæg, hvis man bor småt, eller til fest.

Fakta

Frekvensområde: 45 Hz – 22 kHz

Udgangseffekt: 80 W RMS

Tilslutning: Bluetooth 4.0 aptX, AUX, optisk

Batteri: Nej

Mål: 35 x 19 x 19 cm

Vægt: 5,1 kg

Pris: 3500 kroner

Karakter (1-6): 5

Plus: Autentisk design og tillidsvækkende kvalitet. Gode volumenressourcer og bas, der er perfekt til rockmusik. Usædvanlig mange tilslutningsmuligheder.

Minus: Mangler AirPlay og egner sig ikke til alle musikgenrer.

Læs mere om Marshall Stanmore her

 

(Foto: Lyd & Billede)
(Foto: Lyd & Billede)

Alene i et hjørne

Denne multirums-højttaler fungerer også godt som separat trådløs højttaler. Og Shape M7 er en stilfuld højttaler, der takket være formen kan placeres liggende eller stående – eller vægmonteres – til og med i et hjørne. App’en giver adgang til mange musikkilder, og den understøtter Spotify Connect. Men den er for dyr i forhold til lydkvaliteten, hvis man vil have den som separat højttaler. Har man derimod en hjemmebiograf med de nyeste Samsung-apparater og vil udbygge med flere højttalere, kan man dog godt lige købe en ekstra.

Fakta

Frekvensområde: (ikke opgivet)

Output: (ikke opgivet)

Tilslutning: Bluetooth, Wi-Fi, Spotify Connect, AUX

Batteri: Nej

Mål: 40 x 19 x 14 cm

Vægt: 3,8 kg

Pris: 3000 kroner

Karakter (1-6): 4

Plus: Meget simpel installation og stor fleksibilitet mht. placering. Kan integreres med Samsung-hjemmebiograf og bruges i producentens Multiroom-system.

Minus: App’en er besværlig og ustabil. Lyden er ikke god nok til seriøs musiklytning.

Læs hele anmeldelsen af Samsung Shape M7 her