Sådan løser du iMessage-problemet

Skifter du væk fra iPhone risikerer du, at du ikke længere modtager sms'er fra andre iPhone-brugere - men det kan der gøres noget ved

iMessage virker kun mellem Apples enheder (Foto: Apple)
iMessage virker kun mellem Apples enheder (Foto: Apple)

Apples beskedsystem iMessage har ofte voldt problemer for dem, der er skiftet væk fra iPhone, eller som ikke længere ønsker at bruge iMessage.

Hvis dine venner ringer dig op og skælder ud over, at du ikke har svaret på deres sms'er, når  du slet ikke har modtaget nogen besked, så handler det sandsynligvis om, at du ikke har fjernet iMessage fra din mobilnummer.

Læs også: Hvilken iPhone skal jeg vælge?

At slå iMessage helt fra er bare ikke altid så let. Og det har betydet, at mange tidligere iPhone-ejere oplever uberettiget at blive beskyldt for ikke at svare på sms’er.

Fjern registrering hos Apple
Årsagen er, at den afsendende iMessage-enhed stadig ser dit telefonnummer som en iMessage-modtagekonto, så beskederne hober sig op i en indbakke, brugeren ikke længere kan se.

Når iMessage skal fjernes eller deaktiveres, skal du først finde ud af, hvilke enheder du har det aktiveret på. Det mest almindelige er, at det kører på iPhone, men flere har det også på iPad og Mac-computeren.

Sådan gør du på iPhone og iPad
Gå i Indstillinger, tryk på beskeder – og slå iMessage fra i linjen iMessage.

Sådan gør du på Mac OS X
Gå i programmet Beskeder, tryk på indstillinger i topmenuen, vælg linjen iMessage – og tryk på log ud

Det sidste, du skal gøre, er, at fjerne registreringen af dit telefonnummer fra iMessage hos Apple.

Læs også: Sådan bruger du iPhone som hotspot

Det gør du på Apples supportside for iMessage. Indtast dit telefonnummer og angiv den bekræftelseskode, der bliver sendt til din telefon.