Facebook på jobbet er ikke længere spildtid

Facebook arbejder i øjeblikket på et Facebook, som er målrettet arbejdspladsen

(Illustration: Sean macentee/Flickr)
(Illustration: Sean macentee/Flickr)

En anonym kilde har til Financial Times fortalt, at Facebook-udviklerteamet arbejder på en afdeling af Facebook, som er målrettet arbejdspladsen. For forbrugerne betyder det, at man kan være på Facebook i arbejdstiden med god samvittighed. Det skal nemlig bruges som arbejdsredskab og ikke spildtid.

Arbejdsnetværk
Financial Times mener at vide, at det nye Facebook kommer til at hedde “Facebook at work” og vil komme til at fungere som en blanding i mellem Google Drive og LinkedIn. Det er dermed et online drev, hvor du kan skrive i dokumenter og gemme dit arbejde, men det er samtidig et online-cv, hvor du kan skabe et arbejdsnetværk.

Polaroid-mulighed gør dit iPhone-cover meget mindre irriterende

I det “normale” Facebook kan man også nu lave et CV. Det er bare ikke det, som Facebook er beregnet til. Med den nye version er det kun målrettet arbejdsopgaver og netværk.

Som det ser ud nu, beholder Facebook samtidig en lang række af de velkendte funktioner. Det skulle således stadig være muligt at lave grupper, lægge noget ud på sit newsfeed og skrive privatbeskederne. Men de to Facebook er stadig adskilt, og man skal derfor ikke frygte, at uheldige fest-billeder fra weekenden bliver opdaget af chefen, da man kan opdele privat- og arbejdsliv.

De 10 værste batterisyndere på din smartphone

Vil udkonkurrere eksisterende muligheder
Der findes allerede nu en lignende funktion til Facebook. Det er en uafhængig app, der hedder BranchOut, og har over 800 mio. brugere. Men den vil Mark Zuckerbergs firma udkonkurrere, og dermed også sætte sig på det arbejdsmæssige online-liv og være brugernes foretrukne karriere-værktøj.

Facebook har ikke villet kommentere rygterne til Financial Times, og der er dermed ikke sat nogen tidshorisont for hvornår og om “Facebook at work” udkommer.