Bandede i en sms: Nu risikerer han monsterbøde

Det kan gå hen og koste en mand op mod en halv million kroner i bøde, fordi han bandede af en kollega i en tekstbesked over chatservicen 'WhatsApp', mens han befandt sig i Abu Dhabi

Cyberkriminalitetslovene og myndighederne i overdådige Abu Dhabi er ikke til at spøge med. Det kan koste dig enorme summer penge blot at bande over internettet. (Foto: Felix Berndt/Flickr)
Cyberkriminalitetslovene og myndighederne i overdådige Abu Dhabi er ikke til at spøge med. Det kan koste dig enorme summer penge blot at bande over internettet. (Foto: Felix Berndt/Flickr)

De Fornede Arabiske Emirater, der blandt andet tæller Abu Dhabi, har efter alt at dømme det, man kan kalde for verdens dyreste bandekasse. Og det er ikke dem af slagsen, som er indført af bekymrede mødre og fædre for at dæmpe lidt på børnenes heftige brug af bandeord.

Næ – det er et bødeforbud, som er grundfæstet i føderationens cyberkriminalitetslove, der altså blandt andet forbyder brug af bandeord over internettet.

Det er både ubehageligt og farligt at blive solskoldet. En ny bikini skal sørge for, at du kommer ud af solens farlige stråler i tide. (Foto: Colourbox) Elektronik Forebyg solskoldning med ny smart-bikini

Det fandt en unavngivet arabisk mand ud af på den hårde måde, og nu risikerer han altså at skulle betale op mod cirka 445.000 kr. (68.000 USD) til olielandets bande-bødekasse, fordi han udtrykte sig i nedladende vendinger over chatservicen 'WhatsApp'. Det skriver engelske The Telegraph.

Manden var ellers oprindeligt sluppet med en bøde på cirka 5350 kr. (815 USD), men det var ikke nok for anklageren, der nu slæber den uheldige mand i retten endnu en gang. Og denne gang kræver anklageren, at manden betaler den maksimale bødetakst.

Elektronik Her er smart-uret Nokia aldrig nåede at lancere

Vi må dog vente lidt før den endelige dom falder i sagen, for datoen for den næste retssag ligger endnu ikke fast.

Kontroversielle love  
Det er ikke første gang, at landets strenge cyberkriminalitetslove vækker opsigt og forargelse.

Aktivisten Waleed al-Shehhi blev således i 2013 dømt til to års i fængsel og en bøde på næsten en million kroner, fordi han tweetede om den såkaldte 'UAE 94'-sag – en sag, hvor 94 islamister stod anklaget for at ville vælte det politiske styre i føderationen.

(Foto: Flickr/Rondo Estrello) Elektronik Abe, abe, sol, cykel – få en emoji-pinkode

Og et år tidligere vakte en anden sag opsigt.

Her drejede det sig om en amerikansk mand, som blev idømt et års fængsel og fik en 18.000 kroner dyr bøde, fordi han lagde en parodi på internettet, som gjorde sjov med en gruppe teenagere i Dubai.

24 kommentarer
Vis kommentarer