Børn får snart deres egen Youtube

Den populære videoservicetjeneste lancerer meget snart Youtube Kids – en app, som opfylder forældres ønske om at beskytte deres børn mod grafiske videoer, når de surfer gennem klippene på Youtube

Youtube Kids er en app, der forsøger at gøre surfing efter videoer en mere børnevenlig oplevelse. (Foto: Youtube)
Youtube Kids er en app, der forsøger at gøre surfing efter videoer en mere børnevenlig oplevelse. (Foto: Youtube)

Slåskampe, blod, stoffer og nøgne kvinder. Det lyder som noget fra en amerikansk gangster-film, men faktisk er det den barske virkelighed, du – og dine børn! – møder på videotjeneste Youtube.

De fleste børn bruger dagligt Youtube, og selv om de ikke direkte søger efter voldelige eller andre grafiske klip, kan de alligevel risikere at blive eksponeret for dem.

Man ville nok blive en dybt upopulær forældre, hvis man valgte fuldstændig at nægte børnene adgang til videotjenesten, men hvad kan man så gøre for at beskytte dem?

En oplagt mulighed er at hjælpe dem med at hente den nye gratis børnevenlige app, som ejeren af Youtube, Google, lancerer den 23. februar 2015.

I første omgang vil Youtube Kids kun være tilgængelig til Android-enheder, men mon ikke den også kommer til iOS-enheder på et senere tidspunkt.

En børnesikret videotjeneste
I den nye app vil der ikke være et kommentarfelt, der på Youtube ofte bliver brugt til at skrive mindre pæne vendinger. I det hele taget er hele grænsefladen ændret, og appen gør Youtube til en slags sikker online-legeplads for børnene.

Der vil være afsnit af forskellige sjove børnevenlige tv-programmer og også programmer af mere lærerig karakter.

Youtube Kids gør det muligt for forældre at styre, hvor lang tid børnene surfer rundt mellem videoerne. Man kan således indstille en timer til at slukke appen efter et bestemt tidsinterval.

Børnene vil kunne søge rundt mellem videoerne med fingrene, og behøver altså ikke at skrive søgeord, selv om det også er en mulighed.

Hvis et barn alligevel, enten ved et uheld eller med vilje, skriver ord som 'sex', vil appen komme med en fejlmeddelelse, og bede om en ny søgning.

Desuden vil den nye app være udstyret med en stemmekontrol, som gør det muligt for de mindre børn, som endnu ikke kan skrive, at søge efter videoer.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter