Bruger du (også) mobilen på wc'et?

Kan du ikke lade din smartphone være, når naturen kalder, så skal du ikke få dårlig samvittighed  –  hele to ud af tre danskere har telefonen i hånden, når bukserne hænger nede om anklerne

Har du din mobil med på toilettet, er du ikke så meget anderledes end de fleste andre danskere, viser ny undersøgelse. (Foto: Colourbox)
Har du din mobil med på toilettet, er du ikke så meget anderledes end de fleste andre danskere, viser ny undersøgelse. (Foto: Colourbox)

Det skabte en del opmærksomhed, da en undersøgelse tilbage i 2011 slog fast, at mere end hver femte dansker hev mobiltelefonen frem, mens de var på toilettet.

Siden da er den lille gadget, der engang bare blev brugt til at ringe fra, blevet en endnu større og mere integreret del af vores hverdag – og åbenbart også mere uundværlig på alle tider af døgnet.

Det bekræfter en ny undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har lavet for Telia.

Læs også: Din mobiltelefon er klammere end dit toilet

Faktisk er mobilen efterhånden så uundværlig, at hele to ud af tre danskere over 18 år finder det nødvendigt at have den med, når de går på toilettet.

Fænomenet, hvis man da overhovedet kan kalde det det, er dog mere udbredt blandt mændene (72 procent) end hos kvinderne (63 procent), viser undersøgelsen.

For ganske nylig har vi på disse sider skrevet om, hvor klam en mobiltelefon i virkeligheden er – en laboratorieundersøgelse viser nemlig, at der findes flere bakterier på en telefonskærm end på dit toiletbræt.

Læs også: Så klam er din mobil

Og faktisk mener en engelsk mikrobiolog, at din mobiltelefon bør rengøres hver evig eneste dag – eller så ofte som muligt – med en desinficerende klud. Det er nemlig ikke helt ufarlige bakterier, der bliver fundet på telefonerne.

Enterokokker (fundet i afføring, red.) og pseudomonas-bakterier (fra dyr og jord, red.), som begge kan forårsage grimme infektioner, er nemlig blevet fundet på telefoner, der har været under forskeres lup.

Så måske er det værd at overveje, om det er strengt nødvendigt at hive mobiltelefonen frem, når du sidder og laver nummer et eller nummer to.

Måske er det bedst at give dig selv fred og ro til at få ordnet det, der skal ordnes. Og så undgår du også at, at mobilen ender, hvor du helst ikke ser den, nemlig i kummen.

21 kommentarer
Vis kommentarer