Bye bye roaming: Nu kan du bruge telefonen billigt i USA

Hvis du er kunde hos teleselskabet 3, behøver du ikke frygte mobilregningen, når turen går til USA. Fra på mandag kommer der danske takster på mobilbrug i USA

Hvis din næste ferie eksempelvis går til New York, San Fransisco eller Chicago, kan du som 3-kunde glæde dig til frit at kunne benytte din telefon. Tilbudet gælder i samtlige amerikanske stater. (Arkivfoto: Colourbox)
Hvis din næste ferie eksempelvis går til New York, San Fransisco eller Chicago, kan du som 3-kunde glæde dig til frit at kunne benytte din telefon. Tilbudet gælder i samtlige amerikanske stater. (Arkivfoto: Colourbox)

Teleselskabet 3, der i forvejen tilbyder fri telefoni i 24 lande, lancerer nu 3 Like Home i hele USA, herunder Puerto Rico og Jomfruøerne. Også Singapore bliver fremover en del af pakken.

Dansk FIFA-spiller indgår samarbejde med Red Bull

De nye lande blev for nylig inkluderet i aftalen for teleselskabets erhvervskunder, men nu er det endelig bekræftet, at også selskabets privatkunder får udvidet dækningen af 3LikeHome-pakken, hvor man både kan surfe løs på nettet, tale i telefon og sende beskeder til samme pris som i Danmark.

Ordningen træder i kraft d. 16. november i år.

Størst uden for EU
Tjenesten 3LikeHome blev lanceret i begyndelsen af 2014, men dengang var det blot en håndfuld lande som eksempelvis England, Italien og Sverige, der var en del af aftalen.

Siden da er en lang række populære rejsedestinationer dog også kommet med, så man i dag eksempelvis kan tage til Frankrig, Grækenland og Spanien uden at skulle tænke på mobilregningen.

Strammer reglerne: Her er musikken kineserne ikke må høre

Enkelte andre teleudbydere har siden lanceret lignende løsninger, eksempelvis Telia med Roam Like Home, hvor 25 europæiske lande er inkluderet. 3 er dog fortsat det eneste selskab, der tilbyder løsningen i Hongkong, Singapore og USA.

Fremtidssikring
Den nye storsatsning sker sandsynligvis i et forsøg på fortsat at skille sig ud på det hårdt konkurrence-prægede telemarked i Danmark.

Senest i juni 2017 sikrer en EU-lov nemlig, at ingen brugere – uanset mobilselskab – skal betale ekstra for at benytte sig af telefonen i Europa.

Snapchat misbrugt på Android: 20.000 falske programmer truer din telefon

Med udvidelsen til Singapore og USA har 3 altså sikret, at der også efter sommeren '17 er særlige fordele ved at være 3-kunde.

Uanset hvor man er kunde, synes det dog pludselig inden for rækkevidde, at man ikke længere behøver frygte mobilregningen, uanset hvor i verden, man befinder sig.

Kunstig intelligens: Nu vil Facebook scanne dine billeder