Danske Android-telefoner er igen under angreb

Danske android-brugere er i fare for, at privat data i deres smartphones bliver blokeret af hackere, der kræver betaling for at give adgangen tilbage

(Foto: Flickr/Ivan David Gomez Arce)
(Foto: Flickr/Ivan David Gomez Arce)

Flere danske android-brugere er i øjeblikket udsat for, at deres smartphones, og dermed deres private data, bliver blokeret af hackere, der kræver betaling for at give smartphonens ejer en kode, der igen giver adgang til de blokerede data.

Alene i sidste uge registrerede antivirusproducenten Bitdefenders sikkerhedseksperter mere end 100 forsøg på at plante afpresnings-software hos danske Android-brugere. Den hyppigste trussel lige nu er ifølge Bitdefender Android.Trojan.SLocker.

Læs også: 30 procent på Tinder er allerede gift

Anbefalinger til ramte Android-brugere
Desværre er der ikke meget at gøre, hvis din smartphone bliver inficeret med ransomware – også kaldet afpresnings-software (hvilket fire ud af ti danske Android-smartphones der er under hackerangreb, ifølge forskning fra antivirusproducenten, Bitdefender, er inficeret med). Smartphonens hjem-knap og tilbage-knap vil ikke længere fungere, og det vil heller ikke hjælpe at slukke og tænde enheden.

I enkelte tilfælde kan Android-brugere genvinde kontrollen over den inficerede smartphone. Hvis værktøjet Android Data Bridge (ADB) er aktiveret, kan man afinstallere det ulovlige program med hjælp fra ADB.

Læs også: Nu kan du 'game' på dansk

Man kan også, hvis smartphonen understøtter muligheden, genstarte den i fejlsikret tilstand. Denne tilstand vil forhindre malwaren i at fungere i et kort stykke tid, hvor man så kan afinstallere malwaren manuelt.

1 kommentar
Vis kommentarer