Din iPhone afslører uoriginale dele

En ny funktion i iPhone kan afsløre, om du har fået monteret en uoriginal skærm

Ens iPhone afslører fremover om udskiftningen af skærmen eller batteriet er sket med en original eller uoriginal reservedel (Foto: MereMobil.dk)
Ens iPhone afslører fremover om udskiftningen af skærmen eller batteriet er sket med en original eller uoriginal reservedel (Foto: MereMobil.dk)
Følg Teknologi

Når du får udskiftet skærmen på din iPhone, er du så sikker på, at serviceværkstedet har monteret en original godkendt skærm fra Apple? Måske har de brugt en uoriginal skærm, uden at fortælle dig om det!

En ny funktion i iPhone giver dig fremover mulighed for at gå serviceværkstedet efter i sømmene og 'afsløre' om f.eks. skærmen er en kopiskærm,

Ikke alle telefoner kan vise de samme detaljer. Eksempelvis vil iPhone 12 og iPhone 13 vise informationer om batteri, skærm og kamera, mens iPhone 11 kun viser batteri- og skærminformation

Lidt ældre telefoner som iPhone XR og iPhone XS viser kun informationer om batteriet. Det oplyser Apple. Du kan læse flere detaljer her.

Forskelle i priser på skærmudskiftning
Det er ikke unormalt, at uafhængige værksteder har flere forskellige priser på skærmudskiftning - på den samme telefon. Priserne er ikke ens, da der er forskel på kvaliteten af skærmene.

Informationen som Apple nu giver iPhone-ejere adgang til, er værdifuld, da kunderne kan tjekke, om de har fået det produkt, de har betalt for.

Info: Efter publiceringen af denne artikel er vi blevet opmærksomme på, at det godt kan fremgå, at en original skærm er uoriginal i informationerne. Det vil f.eks. ske, hvis serienummeret på den nye skærm ikke kan valideres. Tal med den pågældende reparatør om situationen, hvis den skulle opstå.

Reparatører benytter ofte beskrivelser af skærme som 'Original kvalitet' eller 'Grade A'. Det ændrer bare ikke på, at der ikke er tale om en original reservedel.

Se reparationshistorikken på din iPhone

  • Sørg for at iOS 15.2 er installeret på telefonen
  • Gå til Indstillinger
  • Tryk på Generelt
  • Vælg Om

Din telefon skal være opdateret til iOS 15.2 eller nyere, for at du kan se detaljerne om de udskiftede enheder.

Fra 2022 begynder Apple at frigive servicemanualer og originale reservedele, så du selv kan skifte skærmen eller batteriet. Ordningen starter i USA. Du kan læse mere om selvreparation.

Prislinks i artiklen

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner, som vi modtager en mindre betaling pr. klik for.

- redaktionen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.