Drone skal være vagt ved 'verdens hårdeste eksamen'

En anti-snyde drone vil i år svæve over de kinesiske studerende i Louyang-provinsen, når de sidst på sommeren skal deltage i, hvad der bliver kaldt 'verdens hårdeste eksamen'

En drone skal agere eksamensvagt i den kinesiske provins Louyang. (Foto: Don McCullough/Flickr)
En drone skal agere eksamensvagt i den kinesiske provins Louyang. (Foto: Don McCullough/Flickr)

Det er ved at være eksamenstid, og studerende i hele Danmark bider negle, mens de læser op til de årlige eksamener.

Når eksamensdagen endelig kommer, vil de studerende være omringet af eksamensvagter, der skal holde øje med, at der ikke er snyd involveret i besvarelserne.

En skolelærer fra Florida, USA, har fået sig en eftersidning for at installere en såkaldt 'jammer' i klasselokalet. (Foto: AFS-USA/Flickr) Elektronik Fysiklærer blokerede mobilsignalet i klassen

Det er en 'katten efter musen leg', hvor kreative studerende hvert år finder på nye måder at snyde på.

Og netop snyd ved eksamen er tilsyneladende et stort problem i den kinesiske provins Louyang.

Selv om det aldrig er godt at blive fanget i at snyde til en test, kan man alligevel godt forstå de stakkels kinesere, der vælger at tage chancen, når de sidder ved den såkaldte to-dages 'gaokao'-eksamen, som er blevet kaldt verdens hårdeste og mest stressende eksamen.

Der er håb forude, hvis du er så uheldig at tabe telefonen i kummen. (Foto: Steve Jurvetson/Flickr) Elektronik Tabt telefonen i toilettet? Sådan redder du den

Det er nemlig en knald eller fald eksamen for de kinesiske studerende, og den hårde eksamen er altafgørende for deres fremtidsmuligheder, da den afgør om de unge kinesere er egnet til en universitetsuddannelse eller ej.

Koblet til personalets tablets
Som om presset i forvejen ikke var stort nok, vil de studerende nu også kunne høre en anti-snyd drones summen i det fjerne, skriver magasinet Wired.

Dronen skal nemlig svæve 500 meter over jorden og opfange eventuelle radio- og mobilsignaler, som en menneskelig eksamensvagt ikke kan.

Tidligere er det kommet frem, at flere kinesiske studerende har snydt ved at installere radio-lignende egenskaber i deres kuglepenne, og dermed har de haft mulighed for at få tilsendt svar fra et klogt hoved på den anden side af murene.

Men det skal dronen altså sætte en stopper for.

Det kan være farlig at gå og sms'e samtidig. Senest blev en amerikansk mand bidt af en slange. (Foto: Marty Haddin/Flickr) Elektronik Opslugt af telefon – så bider slange ham

Den nye højteknologiske eksamensvagt er koblet direkte til et sæt af tablets, hvorpå personalet kan styre dronen, og se hvor i eksamenslokalet banditterne sidder og kommunikerer.

Hvis dronen fanger nogle uheldige sjæle i at snyde, kan de se langt efter en re-eksamen. Det får de nemlig først mulighed for at søge om efter tre år.

I værste tilfælde kan de risikere at blive retsforfulgt i henhold til den kinesiske lovgivning.

7 kommentarer
Vis kommentarer