Facebook tester Snapchat-funktion

Verdens største sociale medie, Facebook, er i gang med at teste en ny funktion i deres Messenger-app – den sletter beskeder efter en bestemt tidshorisont, som man kender det fra Snapchat

Snapchat er en af Facebooks største konkurrenter, og Mark Zuckerberg  og co. vil nu muligvis integrere en Snapchat-lignende funktion i deres Messenger-app. (Foto: Robert Schoble/Flickr)
Snapchat er en af Facebooks største konkurrenter, og Mark Zuckerberg og co. vil nu muligvis integrere en Snapchat-lignende funktion i deres Messenger-app. (Foto: Robert Schoble/Flickr)

Videoer, billeder og tekstbeskeder sendt via Snapchat slettes efter et fåtal af sekunder, og derefter kan man aldrig få adgang til det tidligere sendte materiale.

Denne særlige form for interaktion er en af hovedårsagerne til Snapchats imponerende succes, og nu vil kongen af social medier – Facebook – tilsyneladende også have en bid af den kage.

Tag Heuer smarturet fås online i flere farver. (Foto: Foto: Tag Heuer) Elektronik Her er et smartur du kan vise dig med  

I hvert fald tester Facebook lige nu en lignende funktion i deres Messenger-app i Frankrig.

Franske brugere kan således aktivere et timeglas-ikon i app’en, der gør, at beskederne til den pågældende bruger slettes efter en time, ifølge Yahoo Tech.

Det er en noget længere tidshorisont, end man kender det fra Snapchat, hvor beskederne, billederne eller videoerne slettes typisk efter kun 5-10 sekunder.

Google overvejer angiveligt at forlade samarbejdet med de andre mobilproducenter i kampen om mobilkundernes gunst. (Foto: Robert Schoble/Flickr) Elektronik Google vil bygge en smartphone helt selv  

Facebook er dog ifølge en talskvinde fra det sociale medie indtil videre kun i en fase, hvor de undersøger potentialet i at integrere en sådan funktion i deres Messenger-app.

– Fra i dag (fredag d. 13. november, red.) er vi begyndt at teste en ny funktion i vores Messenger-app i Frankrig, hvor beskeder sendt mellem brugerne slettes efter en time. Vi ser frem til at høre brugernes feedback, når de har fået udforsket den nye funktion, siger hun i en pressemeddelelse fra Facebook.

Man slår funktionen til/fra ved at ’tappe’ timeglas-ikonet øverst til venstre. (Foto: PR)
Man slår funktionen til/fra ved at ’tappe’ timeglas-ikonet øverst til venstre. (Foto: PR)
 

Både Android- og iOS-brugere i Frankrig vil i de kommende uger have mulighed for at teste funktionen. Hvis det bliver en succes, vil Facebook formentlig lancere app’en i flere andre lande, heriblandt Danmark.