Familie-far skyder drone ned: 'Den filmede min datter'

En amerikansk far mente, at en drone video-overvågede hans datter – derfor skød han den ned

I USA er der strenge regler for, hvor droner må flyve. Tæt på mennesker og store bygninger, som for eksempel stadiums, er ikke lovligt. (Foto: Flickr/David Rodriguez Martin)
I USA er der strenge regler for, hvor droner må flyve. Tæt på mennesker og store bygninger, som for eksempel stadiums, er ikke lovligt. (Foto: Flickr/David Rodriguez Martin)

Forleden var det en flok nudister på den engelske badestrand, der følte sig overvåget af en drone. Til den engelske avis, Daily Mail, udtrykte de bekymring og en smule irritation over, at blive overvåget på den måde.

Læs også: Nudister frygter at drone fotograferer dem

Helt samme reaktion havde en 47-årig amerikansk familie-far ikke, da en drone eftersigende fløj tæt på familiens baghave. 

I baghaven lå hans ene teenager-datter nemlig og solbadede.

Ifølge faren, filmede dronen datteren, og derfor så han ingen anden udvej end at gribe ud efter sin shotgun og affyre tre skud mod dronen.

Elektronik NU er der (endnu) mere bar hud på Twitter

Årsagen til det træk, var ifølge faderen, William Merideth fra Hillview i Kentucky, at dronen invaderede privatlivets fred. Den fløj nemlig helt ned til tre meter, hvilket er ulovligt i USA. Derudover fløj den også ret tæt på en person, hvilket også er ulovligt i USA.

En nabo hørte skuddene og tilkaldte straks politiet.

En mand har bl.a. fået tilnavnet The Douche (røvhullet) i en kvindes samling af 'ærlige' datingprofiler. Målet er at stoppe løgnerne på datingsiderne. Elektronik Hudløst ærlig: Kvinde redigerer mænds Tinder-profiler efter date

Imens fik William Merideth besøg af fire gutter, som dronen tilhørte, og det var ikke for at give familie-faren en undskyldning. Tværtimod. Det skriver Cnet.com.

Gruppen krævede 1800 dollars, svarende til 8941 kroner i erstatning.

På det tidspunkt var William Merideth stadig oppe i det røde felt over hele situationen. Til Cnet.com forklarer han mødet med de fire mænd sådan: 

– Jeg havde min shotgun på mig, og de begyndte at gå i mod mig. Jeg sagde til dem, at hvis de nærmede sig mit fortov, så ville der blive affyret endnu et skud, siger William Merideth.

Der blev dog ikke affyret flere skud den dag.

Hvor let kan det være? Et sprøjt og så er gummiet på, hvis man skal tro en ung designstuderende fra USA, der har opfundet et spray-on kondom. (Foto: PR) Elektronik Glem gummiet: Byd spray-on kondomet ind i sengen

Mændene valgte vel nok den klogeste løsning i situationen og gik tilbage til bilen, hvor de ventede til politiet kom.

Da politiet kom frem, arresterede de den aggressive familie-far, som dog blev løsladt dagen efter. Siden da, har familie-faren udtalt, at han vil sagsøge dronens ejere. For som han siger, så kan man ikke vide, hvad formålet med dronen lavtflyvende aktion gik ud på.

–Vi ved ikke, om han kiggede på piger eller ville stjæle noget. For mig var det ret grænseoverskridende, siger William Merideth.

Selv siger udtaler de fire mænd, at de blot ville fotografere naboens hus.

Hvor langt familie-faren er i sin sag, melder Cnet.com ikke noget om.

147 kommentarer
Vis kommentarer