'Find my iPhone'-app førte til dødsfald

En ung canadisk mand lokaliserede sin stjålne telefon ved hjælp af en app, men han skulle aldrig have opsøgt gerningsmændene – det blev hans sidste handling

Et klik. Så kan du se din tabte telefons placering med apps som 'Find my iPhone'. Men du skal tænke dig om en ekstra gang, inden du konfronterer eventuelle tyve. (Foto: William Hook/Flickr)
Et klik. Så kan du se din tabte telefons placering med apps som 'Find my iPhone'. Men du skal tænke dig om en ekstra gang, inden du konfronterer eventuelle tyve. (Foto: William Hook/Flickr)

Apps som 'Find my iPhone', der kan 'tracke' din telefon, når du mister den, er fast inventar på de fleste smartphone-ejeres liste af must-have apps.

Det er da også glædeligt, at du kan finde frem til din dyre smartphone, hvis du har tabt den på en mark i ingenmandsland eller på en festival med mange mennesker.

Elektronik Her er smart-uret Nokia aldrig nåede at lancere

Men det kan være farligt at forfølge den tabte telefons signal. Især hvis det er nogle banditter, som har fundet den.

Det er den 18-årige canadiske teenager, Jeremy Cook, desværre et bevis på. Efter at have tabt sin telefon i en taxa, besluttede han nemlig at benytte app'en til at lokalisere telefonen.

Det skulle han aldrig have gjort.

(Foto: Flickr/Rondo Estrello) Elektronik Abe, abe, sol, cykel – få en emoji-pinkode

App'en afslørede, at signalet fra telefonen kom fra et indkøbscenter i nærheden. Jeremy Cook og et familiemedlem forfulgte derfor signalet, der endte med at føre dem til en bil på parkeringspladsen, skriver nyhedsstationen CBC News.

Død af flere skudsår
Her konfronterede Jeremy Cook ifølge det lokale politi tre mænd, der sad i i bilen på parkeringspladsen.

Det udløste et skænderi, hvorefter bilen med de tre gerningsmænd prøvede at køre væk, men Jeremy Cook skulle angiveligt have forsøgt at holde fast med næb og klør i førerens dør.

Overvågningskamera giver mulighed for at holde øje med om alt er, hvor det hører til - via mobilen. (Foto: PR) Elektronik Overvågningskamera sender livebilleder til din mobil

Herefter er det endnu uklart, hvad der er sket, men en ting er sikkert: Jeremy Cook dør efterfølgende på hospitalet af flere alvorlige skudsår.

Politiet opfordrer til, at man i lignende situationer ringer efter hjælp, frem for at konfrontere gerningsmændene selv. 

Både telefonen og flugtbilen er fundet, men de tre gerningsmænd er stadig på fri fod.

19 kommentarer
Vis kommentarer