Forskere: Ha' altid din smartphone på dig

Du bør altid have din smartphone inden for rækkevidde, hvis du vil undgå ængstelse og separationsangst

Man kan bruge en smartphone til meget, og forskere anbefaler, at du har den lige i nærheden, når du skal koncentrere sig om f.eks. arbejdsopgaver. (Foto: Colourbox)
Man kan bruge en smartphone til meget, og forskere anbefaler, at du har den lige i nærheden, når du skal koncentrere sig om f.eks. arbejdsopgaver. (Foto: Colourbox)
Følg Teknologi

Vi er blevet så afhængige af vores mobiltelefon, at vi kan få decideret separationsangst, hvis vi ikke har den lige i nærheden, viser nyt amerikansk studie.

Formålet med studiet var at finde ud af, hvad der ville ske med iPhone-ejere, hvis de blev bedt om at udføre lidt forholdsvis simpel hjernegymnastik med ord, mens deres telefon var uden for rækkevidde.

Læs også: Tre gode grunde til at slette din sms-historik

Resultatet blev, at forsøgspersonernes blodtryk røg i vejret, at deres hjerte slog hurtigere, og at flere oplevede at blive helt ængstelige ved tanken om, at telefonen ikke var inden for armslængde, samtidig med at ordopgaven ikke blev løst særlig imponerende, skriver vg.no. 

Kort forinden havde forsøgspersonerne haft tid til at løse en tilsvarende opgave med deres telefon inden for rækkevidde, og det gik aldeles strålende.

Men det var altså lige indtil, telefonen blev lagt i den anden ende af rummet, hvor forskerne desuden gjorde det ekstra vanskeligt for forsøgspersonerne ved at ringe op til telefonerne.

Ifølge forskerne findes der nemlig to typer af forstyrrelser – en ydre og en indre.  Den ydre dækker over, at telefonen ringer og forstyrrer, mens den indre handler mere om ængsteligheden ved forstyrrelsen.

Læs også: Send søde sms'er til kæresten - uden at løfte en finger

Og det skulle angiveligt ikke være trangen til at besvare opkaldet på telefonen, der er uden for rækkevidde, som giver mest stress og ubehag. Det er tværtimod ængstelsen – den indre forstyrrelse – for ikke at kunne svare, der gør, at vi bliver forstyrret af den ringende telefon , konkluderer forskerne.

På baggrund af studiet anbefaler forskerne, at iPhone-ejere har telefonen ved siden af sig, når de skal koncentrere sig om f.eks. arbejdsopgaver.

Det amerikanske studie er dog for småt til at kunne sige noget generelt om iPhone-ejere eller andre smartphone-ejere i øvrigt, da det er baseret på blot 40 deltagere.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.