Fysiklærer blokerede mobilsignalet i klassen

En fysiklærer var så træt af elevernes mobiltelefoni i timerne, at han brugte elektronisk udstyr til at blokere signalet

En skolelærer fra Florida, USA, har fået sig en eftersidning for at installere en såkaldt 'jammer' i klasselokalet. (Foto: AFS-USA/Flickr)
En skolelærer fra Florida, USA, har fået sig en eftersidning for at installere en såkaldt 'jammer' i klasselokalet. (Foto: AFS-USA/Flickr)

Et er, at børnene (og de voksne) sidder med mobilerne fremme og sms'er ved middagsbordet.

Men forestil dig så at være lærer og opleve, at eleverne sms'er og snapchatter, mens du i al din mægtighed spytter dine ypperlige kunstskaber ud. Det må mildest talt være frustrende.

Det kan være farlig at gå og sms'e samtidig. Senest blev en amerikansk mand bidt af en slange. (Foto: Marty Haddin/Flickr) Elektronik Opslugt af telefon – så bider slange ham

Og for en fysiklærer i Florida, Dean Liptak, var det tilsyneladende så frustrerende, at han besluttede at gøre noget ved det.

Han anskaffede sig derfor en såkaldt 'mobil-jammer' på internettet, som han installerede i klasseværelset, skriver Yahoo Tech.

Ro og orden igen
En mobiljammer blokerer signalet på mobiltelefoner i en bestemt radius, så de bliver fuldstændig ubrugelige at kommunikere med. Mon ikke, at mange af eleverne fik et lille panik-anfald, da signalet på deres telefon pludselig viste sig at være ikke-eksisterende.

Elektronik Speedet op og småjusteret – test af Sony Xperia Z3+

Ikke desto mindre lykkedes det læreren at få skabt ro og orden i klasselokalet – for en periode.

For der gik nemlig ikke længe før, at teleselskabet Verizon Communications opdagede, at noget var galt med signalet på netop den skole, hvor Dean Liptak arbejdede.

Teleselskabet fandt efterfølgende 'jammeren', og så stod den hjælpeløse fysiklærer med et forklaringsproblem.

Dybt ulovligt
Det er nemlig ulovligt at installere 'jammere', og det kan koste tusindvis af kroner i bøde, hvis du alligevel gør det.

Derfor er hr. Liptak blevet suspenderet i fem dage. Bøden slipper han heldigvis for, fordi teleselskabet har besluttet ikke at anklage ham.

Og skolens ledelse er heller ikke tilfreds med Dean Liptaks handlinger. Det begrunder de med, at 'jammeren' kunne have gjort det umuligt for børnene såvel som personalet at ringe efter hjælp i tilfælde af en nødsituation.

Gad vide om hun allerede er gift? (Foto: Flickr/Pedro Ribeiro Simo?es) Elektronik 30 procent på Tinder er allerede gift

Dean Liptak slipper formentlig med advarselen, og kan vende tilbage til klasseværelset efter sin eftersidning.

I Danmark har blandt andet Danske Biografers Organisation tidligere fremsat et ønske om at få lov til at anvende 'jammere' i salen, for at komme forstyrrelsen fra mobiltelefoner til livs.

Det falder dog ikke i god jord hos hverken EU eller Folketinget at anvende 'jammere' i det offentlige rum, da det skal være muligt at foretage nødopkald alle steder.

22 kommentarer
Vis kommentarer