Billige tablets indtager USA

Efterårets to mest ventede tablets på det amerikanske marked koster under halv pris af Apples iPad, og kommer proppet med digitalt indhold

NOOK Tablet er en 7-tommer tablet baseret på Googles Android-operativsystem. Den kgiver adgang til masser af indhold og koster 250 dollars. (Foto: Barnes & Noble)
NOOK Tablet er en 7-tommer tablet baseret på Googles Android-operativsystem. Den kgiver adgang til masser af indhold og koster 250 dollars. (Foto: Barnes & Noble)

Apples populære iPad får konkurrence fra alle sider. Verdens største bogforhandler, Barnes & Noble, har netop annonceret sin helt nye NOOK Tablet, der lokkes de amerikanske forbrugere op til julesalget.

Der er tale om en 7-tommer tablet på 400 gram, der giver adgang til 2,5 millioner bøger, magasiner og aviser, samt HD-film, tv-serier og musik fra indholdstjenester som Netflix, Hulu Plus og Pandora.

Lav pris, mange funktioner
NOOK Tablet har på papiret hurtigere indmad en iPad med en 1-gigahertz dualcore-processor, en gigabyte hukommelse og 16 gigabyte lagerplads. Maskinen er baseret på Googles Android-operativsystem, men udstyret med sin helt egen brugergrænseflade. Barnes & Noble fortæller, at den virker med tusindvis af apps, eksempelvis det populære Angry Birds.

LÆS OGSÅ:Amazon lancerer konkurrent til iPad

NOOK Tablet lover op til 11,5 timers batterilevetid, og lagerpladsen kan udvides via MicroSD-kort. Den understøtte Adobe Flash, ePub-bøger og et væld af forskellige film- og musikformater, og kommer med e-mail-program og webbrowser. Se demonstrationsvideo af NOOK Tablet på YouTube her!

Prisen bliver 250 dollars, når den rammer Barnes & Nobles-butikkerne i USA den 18. november. Tilsvarende koster Apples billigste iPad 2 hele 500 dollars, og den dyreste model med 3G og 64 gigabyte lagerplads koster hele 830 dollars.

LÆS OGSÅ:Best of Beep: Årets tablet

Udfordring til Amazon
NOOK Tablet ses som et modsvar til Amazons kommende Kindle Fire-tablet, der allerede er annonceret og leveres til de amerikanske forbrugere fra den 15. november.

Kindle Fire er også udstyret med 7-tommer skærm, 1-gigahertz dualcore-processor og Android-operativsystemet. Amazons maskine kommer kun med otte gigabyte lagerplads, men brugeren har derudover uendeligt med lagerplads i skyen på Amazons servere.

LÆS OGSÅ:Kunder ellevilde efter iPad-dræber

Kindle Fire giver adgang til Amazons indholdstjenester, der giver adgang til e-bøger, musik, tv-serier og film. Derudover kommer den også med Amazons egen App Store med tusindvis af Android-apps.

Amazons tablet har en endnu lavere pris på blot 200 dollars, og lækkede dokumenter viser, at der åbenbart er stor efterspørgsel på den billige maskine.

Det er endnu uvist om eller hvornår NOOK Tablet og Kindle Fire finder vej til Danmark.